Bu Toprakların Zenginliği Dünyaya Bedel! Ana Vatanı Anadolu Olduğunu Belki de İlk Kez Duyacağınız 12 Bitki

#7 efsane 😍

1. İstanbul Kardeleni

Daha önce böyle çıtı pıtı, güzel mi güzel bir çiçek görmemiştik! Kardelenin bir alt türü olan İstanbul Kardeleni adından da anlaşılacağı üzere İstanbul başta olmak üzere Bolu, Bursa ve Kocaeli'nde bulunuyor.

2. Anadolu Glayölü

Ekin çiçeği olarak bilinen bu bitki isminden de anlaşıldığı üzere Türkiye'ye özgüdür. Özelli Ege ve Akdeniz bölgelerinde bahar ve yaz aylarında görülüyor. Rengi müthiş!

3. Kapadokya Soğanı

Genellikle kayalıklarda yetişen Kapadokya Soğanı olgunlaştıkça beyaza dönüyor. Bildiğimiz soğan kavramına hiç uymayan bu bitkiyi tabii ki Nevşehir ve çevresinde görebilirsiniz.

4. Van Ters Lalesi

Hüznün Çiçeği olarak da bilinen Van Ters Lalesi bizim de kalbimizi biraz burktu, hüzünlendik... Yine de bu renkler ve bu güzelliğe hayran olmamak elde değil! Hazırsanız size daha üzücü bir şey söyleyelim, kışın habercisi olan bu lalelerin ömrü sadece 15 gün...

5. Anadolu Karanfili

Bildiğimiz karanfilden biraz daha farklı olan Anadolu Karanfili genellikle kayalık, taşlık ve yüksek yerlerde yetişir. Batı ve Orta Anadolu'da sık sık karşılaşımıza çıkan bu bitkinin ismini de öğrenmiş olduk 😍

6. Antalya Çiğdemi

Bu ne zariflik! Genellikle ekim ve aralık ayları arasında çiçek açan Antalya Çiğdemi oldukça endemik bir bitkidir. Sadece Antalya'da bulunması da onu ayriyeten özel yapıyor.

7. İstanbul Nazendesi

Bakar bakmaz ''Böyle renk mi var'' dedirten İstanbul Nazendesi adından anlaşılacağı üzere İstanbul'da yetişiyor. Özellikle İstanbul'un Asya kıtasında fundalıklarda karşımıza çıkan bitki koruma altına alınan bitkiler arasında.

8. Kazdağı Göknarı

Türkiye'de sadece Kazdağları'nda yetişen bu bitki görüntüsü ve diğer çamgiller familyasına göre farklı görünüşü ile bizi kendine aşık etti.

9. Sütleğengiller

İsmini şu ana kadar hiç duymadık, kabul edelim! Hatta hiç görmemiş bile olabiliriz... Kendi içinde oldukça kalabalık olan bu familyanın bordo renkli üyesi de bulunuyor.

10. Misk Soğanı

Amasya, Niğde ve Erzincan'da görülen Misk Soğanı beyaz çiçeklere sahiptir. Çiçeğinin yanı sıra asıl görüntüsünü soğanları oluşturuyor. Biz rengini çok sevdik!

11. Eber Sarısı

Koparmanın cezası 60 bin TL olan Eber Sarısı capcanlı rengi ile baklagiller familyasının Türkiye'deki tek türüdür. Türkiye'nin en önemli endemik türlerinden biri olan Eber Sarısı'nın yakın zamanda yok olacağı tahmin edilmektedir. Yine de içinizi rahatlatalım şu anda koruma altında!

12. Sevgi Çiçeği

Sadece Türkiye'ye özgü olan Sevgi Çiçeği'nin de nesli yok olma ile karşı karşıya! İsminden zaten kalbimizi fetheden Sevgi Çiçeği sadece ama sadece Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Hacı Hasan Köyü yakınında yetişiyor.

Tüm bu güzellikler kaybolmasın, gelecek nesillere güvenle aktarılabilsin diye seni de sürdürülebilir yöntemlere sahip çıkmaya, doğamızı, dünyamızı ve ülkemizi korumaya davet ediyoruz.

Ülker olarak, “Önce Ülkem, sonra Ülker” ilkesiyle “Güzel Ülkem Doğa Bize Emanet” diyoruz ve sürdürülebilirlik konusunu önemsiyoruz!

#GüzelÜlkem #DoğaBizeEmanet

Popüler İçerikler

"Geri Zekâlılar..." Müge Anlı'dan Canlı Yayında Sert Çıkış!
Erkekler Verilen Komutları Yerine mi Getiremiyor Yoksa Beceriksiz Rolü mü Yapıyor?
2024 Yılının En Güvenilir Ünlüsünü Seçiyoruz!