Bu Toprakların Sazına, Deyişlerine ve Türkülerine Gönül Vermiş Polonyalı Müzisyen Petra'nın Hikayesini Okuyunca Ayakta Alkışlayacaksınız!

Berlin'de tanıştığı sazın büyüsüne kapılıp evinden binlerce kilometre uzakta sazın hikayesinin peşine düşen bir Polonyalı müzisyenin hikayesini anlatacağız. 

Kaynak: diaspora_turk

Keyifli okumalar!

Polonyalı anne ve Çek bir babanın kızı olarak Viyana'da dünyaya gelen Petra Nachtmanova anadolunun türkülerine, ozanlarına ve sazına değer vermiş bir müzisyen.

Berlin'de bir cemevi'nde sazla tanışan Petra, o gün bugündür bir daha sazı elinden bırakmamış. Aynı zamanda da türküleri daha iyi anlayabilmek için burada türkçe öğrenmiş.

Sadece saz değil, deyişlerimize, ozanlarımıza, türkülerimize de hayran kalan müzisyen sazın doğduğu toprakları araştırmak için de yollara düşmüş.

Uzun bir hazırlık sürecinden ardından Petra gönül verdiği sazın hikayesinin peşinden gitmiş. Sazın ana vatanı olan Horasan’a yolculuk yapmış.

Türkiye'de de birçok ilden saz ustalarıyla, ozanlarla buluşmuş. Saz yolculuğununun da belgeselini yapmış Petra.

Elbette bu hikayede Türkiye olur da Aşık Veysel olmadan olur mu? Petra, Aşık Veysel'in mezarını da ziyaret ederek "Dünyada Tükenmez Murat Varmış" türküsünü söylemiş. Ne de güzel söylemiş.

Bu güzel türküyü Petra'dan dinlemek için sizi bu videoya alalım.

Ne yalan söyleyelim zamanla yok olan deyişlerimizin, zamanla değeri yitirilen ozanlarımızın, âşıklarımızın bu kadar benimsenmesi bizi duygulandırdı.

Umarız ki bu topraklardan sazın büyüsü hiçbir zaman eksik olmaz.

Siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Bonus: Saz belgeselini bu Youtube kanalından takip edebilirsiniz. :)

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
21.04.2019

Ah be güzel insan.

Bu kadın yıllardır bu ülkede yaşıyor... Türkçe öğrenmek için Kadir Has üniversitesine kaydoluyor ama orada herkes ingilizce konuştuğu için garsonluk yapıyor... erkek arkadaşım dinletmişti bana hatta kendisi şah hatayi’yi de Petra’dan duymuştu ilk... Bir çok türküyü çok güzel yorumladı... Erkek arkadaşım bu kadını başka arkadaşlarına da dinletmek istemişti ama insanlar sesinden ve yaptıklarından çok elbisesinin çiçeğinin rengine takılıp PKK sempatizanı diye yorum yapmıştı :(

21.04.2019

İnşallah tecavüze uğrayıp öldürüldü diye bi haber duymayız :/ korkuyorum artık

TÜM YORUMLARI OKU (4)