Bugün sizlere çok enteresan ve daha önce duymamış olabileceğiniz tavuk çeşitleri hakkında bilgiler vereceğim. Bazıları süs tavukları olarak da biliniyor. Aralarında değerli tavuk cinsleri de var.
Hadi buyrun tavuk çeşitleri içeriğimize.
Bugün sizlere çok enteresan ve daha önce duymamış olabileceğiniz tavuk çeşitleri hakkında bilgiler vereceğim. Bazıları süs tavukları olarak da biliniyor. Aralarında değerli tavuk cinsleri de var.
Hadi buyrun tavuk çeşitleri içeriğimize.
Vietnamlı bu mutant tavuk türünün bacakları insan bileği kalınlığına ulaşabiliyor.Eti çok değerli olan bu tür bacakları yüzünden diğer türlere oranla daha az yumurtluyor, bu da onu daha nadir yapıyor.
İpeksi tüyleriyle İpek tavuğu olarak da bilinen bu türün anavatanı Moğolistan. Komik görüntüsüyle dikkat çeken bu tavuk süs tavuğu olarak yetiştiriliyor.
En büyük türlerden biri olmasına rağmen en uysal tavuk türü olan koşin, etinin yanı sıra evcil hayvan olarak da besleniyor.
İnternet fenomeni siyah horoz aslında yalnız değil. Endonezya kökenli Ayam Cemani türünün hem tavuk, hem de horozları tamamen siyah renkte.
Ülkemizde çok popüler olan Hint horozunun türü olan Asil, tıpkı bir model gibi havalı yürüyüşü ile dikkat çekiyor.
Mısırlı bu tavuk türü, siyah beyaz filmlerden fırlamış gibi.
Kalemle çizilmiş gibi durmuyor mu?
Polonya tavuğu için tavuk dünyasının rockstarı diyebiliriz.
İsviçreli bu tavuk türü puantiye deseniyle tanınıyor.
Fransız tavuk türünün horozu şeytan boynuzuna benzer ibiği ile tanınıyor. Bu türün eti çok lezzetli bulunduğu için sayıları oldukça azalmış durumda.
Japonya'da yetiştirilen bu tavuk türünü kuyruğundan tanımak çok kolay.
Romanya'nın Transilvanya bölgesinde yetiştiği için Transilvanya tavuğu olarak bilinen bu tür, genetik bir mutasyon sonucu bu görünüme bürünmüş. Görünümü yüzünden sık sık hindiyle karıştırılıyor.
Güney Amerikalı bu tavukların olayı komik kulak/yanak tüyleri ve mavi (!) renk yumurtlayabilmesi.
8 metreye kadar uzayabilen kuyruğu ile Phoenix'e rahip olabilecek bu türün de anavatanı Japonya. Kuyruğun bu kadar uzayabilmesi için daima temiz kalması ve çok zahmetli bir bakımın uygulanması gerekiyor.
Bu garip türün genetik mühendisliğinin bir sonucu olduğu ortada. Anavatanı İsrail olan bu tavuklar, tüylü tavuklara göre daha az yem yiyor ve daha hızlı büyüyorlar.
İsrail yine bokunu çıkartmış olayın.Bi rahat bırakın dünyayı ve canlıları.
Hangi birine şaşıracağımı şaşırdım, "onagadori" de karar kıldım; 8 metre kuyruk nedir arkadaş... "çıplak" tavuğa da acıdım, oyuncak gibi oynamayın şu hayvanların genetiğiyle yazık :((
Kapitalizmin aq son örnek ne öyle hayvanı bile hayvanlıktan çıkarmışlar!