Evde kalın ve virüsü yaymayın. Bu kadar basit!
Evde kalın ve virüsü yaymayın. Bu kadar basit!
Şimdiden birçok insanın ölümüne neden olan koronavirüs dünyanın her yerinde durmaksızın yayılmaya ve yayıldıkça da korku salmaya devam ediyor. Ama şanlısınız ki gereken özeni gösterdiğinizde ve bağışıklığınızı arttırdığınızda çok daha rahat atlatma ihtimaliniz çok yüksek.
Neden mi? İnsanlar hastalık kaptıkça daha fazla insana bulaşacak ve bu yayılma hızı arttıkça da büyükanne ve büyükbabalarınızın hastalığı kapma olasılığı daha da artacak. Özellikle de diyabet hastaları, solunum yollarında problem olanlar ya da hipertansiyon hastaları bu dönemde kendilerine azami ihtimam göstermeliler.
Çünkü hastalığın semptomları enfekte olduktan iki ya da üç hafta sonra kendini gösterebilir. Bu yüzden artık gittiğiniz her yerde dokunduğunuz her şeyi tekrar düşünerek hareket edin.
Sadece bütün yaşlı insanların hasta olduğunu ve hepsinin aynı anda hastanelere akın ettiğini düşünerek bile durumu anlayabilirsiniz. Doktorlar ve hemşirelerin de hastalık kapabileceğini göz önünde bulundurun. Şu anda İtalya'da olan durum bu... Sadece COVID-19 kapan insanların durumundan ziyade aynı zamanda hastaneye herhangi başka bir nedenden dolayı giden insanların da hastalığa maruz kalabileceğini de unutmayın.
Ellerinizi sıklıkla yıkamanız gerektiğini artık söylememize gerek yoktur diye düşünüyoruz. Öksürüp hapşırdığınız zamanlarda mutlaka ağzınızı ve burnunuz kapatın.
Çok kalabalık ortamlardan uzak durarak önlem almaya başlayabilirsiniz. Eğer işinizi evden yapabiliyorsanız hiç durmayın.Organize ettiğiniz ve mücbir olmayan bütün işlerinizi erteleyin. Tabi bunların hepsini siz yapıyor olsanız da herkes evden çalışamaz ya da her şeyi erteleyemez. Ama kalabalık ortamlardan kaçınmak bile bu virüsün yayılmasını engelleme konusunda oldukça önem arz etmekte.
Ama bu durumun kısa süreceğini temenni etmekten başka yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Biliyoruz ki planlarınızı iptal etmek ya da evden çalışmak sizin için sinir bozucu ama virüsü insanlara bulaştırarak onların ölümüne etken olmaktan çok daha iyi, öyle değil mi? Bu virüsü durdurmak için bir şansınız olsaydı bunun için çaba gösterirdiniz sonuçta.
'Koronavirüs Konferansı koronavirüs sebebiyle iptal edildi.'
Etkinlikler iptal olmadıysa bile katılmamayı seçebilirsiniz.
Onun yerine kahraman olmayı seçin. Unutmayın önünüzde daha çok yarışmalar olacak.
Olabildiğince seyahat etmekten kaçının ama eğer mutlaka etmeniz gerekliyse de uçak, tren ve otobüslerden uzak durun. Mümkünse kendi arabanızı kullanın.
Hayır. Eğer işlerin İtalya'daki gibi yayılmasını istemiyorsan bu tedbirleri almak bizim için şart. Yanlışların ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz ama önemli olan doğru adımlar atabilmek unutmayın.
Gerçekten fark yaratabileceğinizin farkındasınız değil mi? Yorumlarda buluşalım...
"Hasta olunca evden çıkmayın" biraz tartışmalı aslında. tamam yayılımı önlemek gerek doğru da ne yapalım evde ölümü mü bekleyelim onu anlamadım. Siz yine de hasta olduğunuzu düşünüyorsanız yayılımı arttırmamak için gerekli tedbirlerinizi alıp hastaneye gidin bence.
İşe gitmeyide bırakalım mı sayın editör. Hele benim gibi bankada çalışıyor ve hergün yüzlerce insana hizmet veriyorsan bu bahsettiklerin çok zor. Ufak çaplı tedbirler aldık ama evden çıkmama gibi vi şansımız yok.
evden çıkma da bu millet çalışıyo aq boş tavsiyeler vermeyin türkiyede yaşıyoruz. 1-2 gün gitmesek afedersin s*ktiri basarlar.