Bu Siteleri Hiçbir Yerde Söylemezler! Tıkladıktan Sonra Keşke Daha Önce Duysaydım Dedirten 14 İnternet Sitesi

Şayet kullanmasını biliyorsanız internet tam bir hazine! Fakat bazı hazineler var ki aramayla bulunmaz, Google'da aramayla bulunamayacak bu web siteleriyle internetin hükümdarlığını ilan edeceksiniz.

Siteleri keşfetmek için görsellerin üzerine tıklamanız yeterli!

1. TinEye

Sahte haberlerde montajlanan görseller artık gündelik hayatın bir parçası oldu. Tüm bunların önüne geçmek de bu siteyle hayli kolay. Bir fotoğrafın ne zaman çekildiği ve amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığını anlamak için tersine arama yapan gelişmiş mekanizmasıyla TinEye'a ihtiyacınız olabilir.

2. Mindmup

Beyin fırtınası yapmak hayatın her anında önümüzü görmemizi sağlar. Üstüne üstlük bu hayali fırtınayı kayıt altına alıp planlarımızı, fikirlerimizi haritalandırmak da bize tutarlı bir gelecek projeksiyonu verir, çalışırken bulunmaz fırsattır! Mindmup'la zihninizin bir haritasını çıkarın, verimliliğinizi katlayın.

3. Privnote

Resmen kendi kendimize heyecan yaratmamıza olanak sağlıyor Privnote ve bunu da çok iyi yapıyor. Nasıl mı?

Notunuzu yazın, linki paylaşın, okunduktan sonra da iz bırakmadan yok edin! Gizemin eğlencesi dostluklarınıza renk getirsin.

4. Chrome Music Lab

Hiçbir uygulama indirmeden kendinize ait müzikler yaratabilme fikri hiç de fena değil, ne dersiniz? Chrome Music Labiumların hem müzik dinlemeye hem de eğlencenini dibine vurduran arayüzüyle müzik yapmaya imkan sağlıyor.

5. Internet Arcade

Çocukluğumuzun arcade oyunlarının tümü bu arşivde, hem de en yasal haliyle. Binlerce oyunu tek tıkla oynayıp o yıllara eğlenceli bir seyahat vadediyor.

6. AirConsole

Atariler geri döndü! Ama tam olarak değil... Eğlencesiyle döndü. AirConsole akıllı televizyon, bilgisayar fark etmez, web sitesi üzerinden bağlanan sevdiğiniz konsol oyununu mobil telefonunuzdan aynı sisteme girerek yönetmenizi sağlıyor.

Hem eğlenceli hem de hayli basit, ayrıca kaç kişi oynamak isterseniz size kalmış.

7. No More Google

Google'ı artık bilgisayarlarımızın varsayılan özelliği gibi sürekli kullanıyoruz, biraz da buna mecbur hissediyoruz. Yaşanan güvenlik açıkları, arkadaşlarımızla Olimpos tatili konuşurken bir anda karşımıza çıkan Olimpos kamp alanları ilanları derken Google'ın bizi takibe aldığını anladık. 

No More Google hem kapsamlı hem de güvenli Google alternatiflerini barındırıyor. Seçin, beğenin, arayın!

8. Fuelly

Sizin de malumunuz akaryakıt fiyatları bel büküyor, Fuelly aracınızın marka ve modelini baz alarak düzenli olarak eklediğiniz akaryakıt alımı/kilometre verilerinizi grafiksel olarak analiz ediyor ve diğer kullanıcıların verileriyle karşılaştırıyor. Daha iyi alternatifi yok ve 'kaç kuruş yakıyor' hesabı onda!

9. Account Killer

Bazı sosyal mecralara kayıt olması birkaç saniye sürerken buralarda hesabımızı yok etmek saatler, günler alabilir. Emin olup olmadığımızı kontrol eden mailler, 'biraz düşün ben beklerim' diyerek ikna çabaları derken bunlarla uğraşmak hayli zaman alır. Account Killer, hangi mecra olursa olsun birkaç saniyede bağımızı koparacak algoritmaya sahip.

Hayat kurtarıyor.

10. Pic2Map

İşte burada işin içine biraz sihirbazlık giriyor. Neden olduğunu anlatalım, nerede çektiğinizi unuttuğunuz bir fotoğrafı Pic2Map'e yüklüyorsunuz, o hangi kalitede olursa olsun bu fotoğrafı analiz ederek 'tam çekildiği noktayı' haritada gösteriyor.

11. TRT Arşiv

Türk televizyon hayatının geçmişinden adını bile duymadığınız program, reklam, kamu spotlarını izleyerek canlı tarih kitabı olarak TRT Arşiv'i kullanabilirsiniz. Şimdiden uyaralım, bir kez girdikten sonra çıkmak hayli zor. Bağımlılık yapabilir.

12. Noisli

Sadece gürültülü ortamlarda değil, sessiz ortamlarda da çalışmak zorlaşabiliyor. Bunun için odaklanmayı sağlayacak bazı sesler var ve Noisli tüm bu sesler arasından sizin için en iyi olanı seçmenizi sağlıyor. Biraz rüzgar, deniz ve yağmur sesi mi odaklanmanızı sağlıyor? Buyursunlar!

13. Fake Followers Audit

Twitter'da hesabınızın sahte hesaplar tarafından takip edilip edilmediğini analiz eden, bunun yanında takipçi profilinizi de çıkaran uygulama adeta bir 'kredi notu' gibi.

Sahte takipçi oranınızı görünce hayli şaşıracaksınız. 🤓

14. Proton Mail

Veri güvenliğimizi en üst seviyeye çıkarmak yaşadığımız çağda hakkımız ama bu hakkı kullanabileceğimiz çok fazla kaynak yok. İşte, Proton Mail 'İsviçre Gizliliği' kod adıyla şifreli elektronik posta hizmeti sunuyor ve gizliliği birinci amacı haline getiriyor. Denemekten zarar gelmez.

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Trabzonspor Derbisi Öncesi Kritik Açıklamalar!
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Yaptığı Açıklamalar Gündem Oldu: ''Uyanın Fenerbahçeliler Uyanın!''
Elini Bir An Olsun İrem Helvacıoğlu'nun Omzundan Çekmeyen Ural Kaspar'ın Gergin Tavırları Tepki Çekti!
YORUMLAR
27.05.2019

oha çok güzel olmuş, çok güzel siteler var

27.05.2019

"Internet Arcade" bundan sonrasina geçmedim burda takiliyorum. Mk Mr. Bison'u.

27.05.2019

10. Pic2Map GPS ile buluyor. Sihirbazlık yok. :(

27.05.2019

Aynen ya :(

TÜM YORUMLARI OKU (12)