Bu Sene İlk Defa Yurtta Kalacak Öğrenciler İçin İhtiyaçlarınızın Tam Sıralı Listesi

KYK yurtları açıklandı, yedekte bekleyen çok fazla öğrenci var. Üniversiteyi bu sene kazandıysanız ve yurtta kalmaya karar verdiyseniz ihtiyacınız olan her şeyi sizin için listeledik.

Öncelikle unutmayın ki yeriniz kısıtlı. Hem valizlerin ve çantaların alacağı kadar eşyayı, hem de gittiğiniz yurtta dolabınızın alacağı kadar eşyayı yanınızda götürmelisiniz.

Giyimden elektroniğe yanınıza almanız gereken çok fazla şey olacak. Bu sebeple temel ihtiyaçlar dışında fuzuli şeyleri yanınıza almanıza gerek yok. Bir yerlerde bir iki kere giyeceğiniz o elbiseyi veya ayakkabıyı yanınıza almasanız da olur.

Bazı KYK yurtları ve özel yurtlar kendi öğrencilere nevresim takımlarını kendileri temin ediyor, bu yüzden valizinize nevresim takımı sığdırmaya çalışmadan önce arayıp bilgi alın.

Çünkü nevresim takımları valizinizde en çok yer kaplayacak şeylerden biri. Onun yerine başka bir temel ihtiyacı sığdırabilirsiniz.

Gideceğiniz şehrin mevsimine göre kıyafetler seçin. Üniversiteyi Erzurum'da kazandıysanız ona göre daha kalın kıyafetler alın örneğin yanınıza.

Ya da siz Trabzon'da yaşıyorken Antalya'da üniversite kazandıysanız orada uzun süre havaların sıcak olacağını unutmayın. 

Ya da örneğin kış için bir monta ihtiyacınız varsa ve yenisini alacaksanız bunu gittiğiniz şehirden satın alın. Yaşadığınız şehirden alıp valizinizde mont taşımak fazladan ve fuzuli yer kaplayacaktır. Rahat edersiniz.

Okul başladıktan bir süre sonra uzun bir tatil yapmayı planlıyorsanız acil olmayan ihtiyaçlarınızı tatilden döndükten sonra götürün.

Eğer yurt odanız küçükse ve kalabalık olacaksa ne kadar fazla eşya o kadar fazla karmaşa anlamına gelir. Bir süre zaten yeni bir şehre alışmanın zorluklarını yaşayacaksınız, bu sırada bir de bu tarz ekstra sıkıntılar çekmenize gerek yok.

Kişisel bakım ürünleri için ilk tavsiye yanınıza bornoz almamanız. Hem çok yer kaplar hem de yıkaması kuruması daha zor.

Bunun yerine büyük havlular tercih edebilirsiniz. 1-2 tane de el havlusu ve bir saç havlusu sizi idare edecektir. Ayrıca götürmeniz gereken kişisel bakım eşyalarınız için küçük bir liste verelim.

  • Diş macunu - Diş fırçası

  • Havlular

  • Kişisel bakım ürünleriniz: tırnak makası, törpü, saç bakım ürünleriniz, cilt bakım ürünleriniz, makyaj malzemeleriniz vb.

Şampuan, duş jeli, çamaşır deterjanı gibi ürünleri gittiğiniz şehirden almanız daha mantıklı olacaktır. Hijyen için büyük boy ıslak mendillerden almanızı hatta yanınızda temizlik bezleri götürmenizi de önerebiliriz.

Elektronik cihazlar en önemlileri...

Laptop, şarj cihazları gibi zaten hayatınızın bir parçası olan eşyalar haricinde yanınızda götürmeniz gereken birkaç küçük parça var. Bunlar öncelikle üçlü priz, flaş bellek ve hafıza kartı. Üniversite hayatınız için flaş bellek ve hafıza kartı önemli olacaktır, üçlü prizin ise yurtta ne kadar önemli olduğunu tahmin edebilirsiniz. Küçük bir ütüye, eğer titiz bir insansanız ihtiyacınız olabilir. 

Bunun yanında kettle/su ısıtıcısı ne kadar en büyük ihtiyaçlarınızdan biri olsa da bazı yurtlarda kabul edilmiyor ve hatta yasak. Eğer götürecekseniz gitmeden yurtla iletişime geçmelisiniz.

Saç kurutma makinenizi, maşanızı, saç düzleştiricinizi de yanınıza almayı unutmayın.

Elbise askısı da unutmamanız gereken eşyalardan biri.

Kalacağınız yurda göre değişse de yurt dolaplarının küçük olacağını biliyorsunuz. Ona göre plastik çoklu elbise askıları almanızı öneririz. 

Öğrenmeniz gereken bir diğer şey ise dikiş dikmek. Ailenizden uzakta geçireceğiniz öğrencilik hayatında kendi söküğünüzü kendiniz dikebilmeniz için yanınıza iğne iplik ya da dikiş seti almanız iyi olacaktır. Makasınızı da çantanıza ekleyin.

Yurtta ihtiyacınız olacak bir diğer eşya, terlik. Bir tuvalet terliği, bir de yurtta ve odanızda giyebileceğiniz tercihinize göre kışlık ya da ortopedik terlik alırsanız yurtta çok rahat edersiniz.

Sınav zamanları en büyük dostunuz olacak kupanızı yanınızda götürebilirsiniz.

Yalnızca kupa değil, su bardağınızı ve odanızda lazım olabilecek bir adet tabağınızı çatalınızı da götürebilirsiniz. Tabii bu seçenek kalacağınız yurda göre de değişir. 

Son olarak yanınızda bir adet duvara asmak için ya da masa üstü bir ayna götürmek isteyebilirsiniz.

Özetlemek gerekirse nelere ihtiyacınız var bakalım:

  • Mevsime göre ayarlanmış kıyafetleriniz: pantolon, kazak, tişört, çoraplar, iç çamaşırı vs.

  • İhtiyaca göre nevresim, yastık kılıfı, çarşaf

  • Büyük vücut havlusu, el ve saç havlusu

  • Şampuan /Saç kremi/Duş jeli

  • Saç/Cilt bakım ürünleri

  • Tuvalet kağıdı/ Havlu kağıt

  • Tuvalet terliği ve oda terliği

  • Diş Fırçası / Diş Macunu

  • Tırnak Makası / Törpü

  • Islak Mendil

  • Elbise Askısı

  • İğne-İplik, makas

  • Laptop, şarj aletleri, kulaklık, üçlü priz

  • Flash bellek / Hafıza kağıdı

  • Su ısıtıcısı

  • Ütü

  • Saç kurutma makinası, saç düzleştirici/maşa

  • Tıraş makinesi

  • Okul araç gereçleri, kırtasiye malzemeleri

  • Kupa, su bardağı

  • İsteğe göre tabak, bardak, çatal, kaşık

  • Ayna

Popüler İçerikler

Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
YORUMLAR
03.09.2019

Bu arada eve çıkıp memnun olan birini 4 yıllık üni hayatımda hiç görmedim. Topuğuna diken batmış it gibi arkadaştan arkadaşa gezdim ama hiçbiri ikinci gidişimde ya aynı eve ya da aynı ev arkadaşına sahip değildi. Zaten bölümdense hiç çıkmayın aynı eve çünkü bu akraba evliliği gibi bir şey ve sizin kavga edeceğiniz iki iki dört yani hiç değilse arkadaşlarınız taraf seçme durumunda bırakmayın

02.09.2019

en iyisi eve çıkmak evin verdiği özgürlüğü yurt verebilir mi acaba

Pasif Kullanıcı
03.09.2019

Emre en iyisi eve çıkmak dogru ama ilk yılda eve çıkmak en iyisi degil. Uni ye yeni başlayacak arkadaşlar ilk yılınızı yurtta geçirmeniz sonra ki yıllarınız için en sağlıklı karardır. Şahsen ben böyle düşünüyorum farklı düşünen arkadaşlar varsa nedenini yazarlarsa gençlere bilgi sunmuş olurlar. Fazla detaycı olmadan ; İlk yıl neden yurtta kalınmalı veya kalınmamalı ?

Pasif Kullanıcı
02.09.2019

bunlara gerek yok zaten bir sene sonra bir kaç arkadaş gecekondu bulup çıkacaksınız ya da evi olan bir manita yapıyorsunuz o sizin her işinizi görüyor. Üniversite aşkları genel de otogarda biter derler çok şey yapmayın

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ