Bu Sefer Haberler Burma'dan! Myanmar'ın Seçilmiş Hükümeti Tether'i (USDT) Resmi Para Birimi İlan Etti

Ülkede yaşanan sıkıntılardan sonra sürgün hükümet çareyi kriptoda aramaya başladı. Darbelerde sarsılan Myanmar'ın sürgündeki hükümeti, ülkede kullanım için Tether olarak da bilinen USDT'yi resmen tanıyor. İşte detaylar...

Darbenin ardından gözler kripto paralara çevrildi.

Myanmar demokrasisi Şubat ayında seçilmiş hükümete darbe yapılmasıyla ve ülkedeki kaosun artışı nedeniyle sekteye uğramış durumda. Ülkenin genelinde yaşanan protestolar ve halkın sokağa çıkmasıyla ekonomi dibe çökerken Covid-19 salgını da önlenemez bir olumsuzluk olarak ülkenin yakasını bırakmadı. Askeri rejime karşı ülkenin seçilmiş hükümeti tarafından kurulan ve Avrupa Birliği tarafından ülkenin tek meşru temsilcisi olarak resmen tanınan Ulusal Birlik Hükümeti (NUG), kontrolü yeniden ele geçirmeye çalışıyor. Bu nedenle sürgün hükümeti çareyi kripto paralarda aramaktan çekinmedi.

Kyat yerine USDT'ye teşvik için duyuru yapıldı!

Ülkede resmi hükümetin netleşmemesi ekonomik durumun git gide daha da belirsiz hale gelmesiyle sonuçlanırken seçilmiş hükümetten yeni bir haber geldi. Darbe yapan askeri ordu sıkı bir yönetim halinde ve her şeyi kontrol altında tutmaya çalışırken seçilmiş hükümet Myanmar Kyatı yerine Tether (USDT)'nin kullanılmasının teşvik duyurusunu yaptı!

Resmi açıklama ise şöyle;

1.Tether (USDT) resmi olarak ülke içinde kullanılmak üzere tanınmıştır.

Mevcut ticaret ve finansal hizmetleri iyileştirmek ve hızlandırmak için, aşağıdaki dijital para birimi olan bir stablecoin, artık ülke içinde kullanım için resmi olarak kabul edildi – Tether (USDT)

2. Merkez bankası talimat notu geçersiz sayılacak.

Böylece Myanmar merkez bankası tarafından yayınlanan (Eylül 2020) talimat notunun geçersiz ilan edilmesi. Askeri rejim, merkez bankasını kontrol ediyor.

Bakanlık tarafından Burma'da konuyla ilgili yapılan resmi açıklamada bu maddelerin üzerinde duruldu.

Tether (USDT) nedir?

Tether (USDT), dolaşımdaki eşdeğer miktarda ABD doları ile desteklenen blok zinciri tabanlı bir kripto para birimidir ve bu da onu 1,00 ABD dolarına sabitlenmiş bir sabit para haline getirir. 2014’de çıkan Tether’in arkasındaki düşünce, dijital dolar veya sabit değerli kripto paralar (stablecoin) gibi kullanılabilecek istikrarlı bir kripto para birimi yaratmaktı. Stablecoin'ler, belirlenmiş bir banka hesabında tutulan dolar, euro veya Japon yeni gibi geleneksel itibari para birimlerini takip eder.

Değer kaybı katlanarak büyüyor.

Ülkede Myanmar'ın resmi para birimi olarak kabul edilmiş Kyat'ın son ekonomik dalgalanmalardan sonraki durumunu gören çoğu kişi stablecoin kullanmak konusunda hükümetin arkasında duruyor. Ordu, ülke üzerinde hüküm sürmeye devam ederken Kyat git gide daha da fazla değer kaybediyor. Son dört haftada Myanmar'ın itibarlı para birimi Kyat, tam %60 değer kaybetmiş durumda.

Merkezi olmayan doğası göz önüne alındığında kripto para piyasalarına girmek Myanmar için bir çıkış noktası olabilir.

Bazı kaynaklardan alınan bilgilere göre seçilmiş hükümetin açıklaması şu şekilde: 'Bu, yozlaşmış liderliğe karşı bir umut ışığıdır. İnsanlar işlerin nasıl yürüdüğünün giderek daha fazla farkına varıyor ve umarım yakında, adil bir sayı, nüfusun çoğunluğunun nefret ettiği askeri hükümeti devirmek için çaba sarf etmek de dahil olmak üzere çok daha fazlasının yapılabileceğini anlayacaktır.' 

Bununla birlikte, yukarıda belirtilen duyurunun sürgündeki hükümet tarafından yapıldığını vurgulamakta fayda var. Herhangi bir uygulaması olup olmayacağı, hatta ülke vatandaşlarının dikkate alıp almayacağı ise bu noktada belirsizliğini koruyor.

Popüler İçerikler

Wanda Nara'nın Icardi'nin Mesajını İfşaladıktan Sonra L-Gante'yle Yaptığı Paylaşım Icardi Fanlarını Kızdırdı!
Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
Çanakkale'de AK Partili Belediyenin Tepki Çeken Atatürk Afişi Kaldırıldı!