Bu Oyunları Sevenler Bu Dizi ve Filmlere Bayılacaklar: Popüler Oyunların Ruh İkizi Dizi ve Filmler

Birbirinden başarılı oyunları benzer atmosferlere sahip etkileyici filmlerle eşleştirdik. Aşağıdaki oyunları oynadıktan sonra sinema dünyasında yer alan benzer işlere göz atabilir ve kurgusal dünyalarda sürükleyici hikayelere şahit olabilirsiniz.

1. Fallout 3 - Turbo Kid

Post-nükleer bir dünyada geçen Fallout serisi oyuncuları radyoaktif topraklarda birbirinden toksik maceralara gönderiyor. Turbo Kid filmi ise en az Fallout 3 kadar filtresiz yapısı ve post-nükleer dünyasıyla bizden geçer not almayı başardı.

Ailesinin intikamını almaya çalışan genç kahramanın macerası ise Fallout 3 ile benzerlik taşıyan bazı yönlere sahip. Nükleer patlamalardan yıllar sonra ayakta kalmaya çalışan bir diyarın hikayelerine şahit olmayı seviyorsanız, Turbe Kid ve Fallout 3 ikilisi tam size göre...

Turbo Kid Fragmanı:

2. Vampire: The Masquerade - Bloodlines - Interview With the Vampire

RPG dünyasının başyapıtlarından olan Vampire: The Masquerade - Bloodlines modern gecelerde kudretli vampir klanları arasındaki savaşlara kap açıyor. Temelinde bir masaüstü oyunu olan Vampire: The Masquerade, Troika Games tarafından geliştirilen Bloodlines ile kanlı ve karanlık bir dünyayı gözler önüne seriyor.

Bir sinema klasiği olan Interview With the Vampire da Bloodlines ile gönülden bir bağ kuruyor.

Interview With the Vampire Fragmanı:

3. Assassin's Creed Valhalla - Vikings

Assassin's Creed serisinin son halkası Valhalla, savaşçı Eivor'un ve Raven Klanı'nın İngiltere yolculuğunu konu alıyor. İskandinav mitolojisine derinleme dalan yapım Vikinglerin Anglo-Sakson diyarında yaşadıklarından Paris Kuşatması'na kadar uzun bir yol çiziyor.

Doğal olarak Vikings dizisi ile pek çok ortak noktaya sahip olan oyunu Norse kültürüne hayranlık duyan tüm oyunculara öneriyoruz.

Vikings Fragmanı:

4. Dark Souls - Berserk

FromSoftware imzalı Dark Souls üçlemesi Kentaro Miura tarafından yazılan Bersek'ten bir dolu ilam taşıyor. Hidetaka Miyazaki ve ekibinin geliştirdikleri oyunların hepsinde Berserk'e göndermeler bulunuyor.

Dark Souls'un acımasız orta çağ tasvirini seviyorsanız ve karanlık fantazya bünyesinde yazılan işler hoşunuza gidiyorsa, Berserk'in tam da size göre bir seri olduğunu söyleyebiliriz.

Berserk Fragmanı:

5. Rome II: Total War - Rome

Total War serisinin en sevilen üyelerinden biri olan Rome II: Total War'da strateji hayranları orduların başına geçiyor. Kudretli Roma İmparatorluğu'nun ihtişamını artırmakla yükümlü olduğumuz oyunu oynarken Rome dizisini izleyebilir ve ulu SPQR için Triarii birlikleri arasında yerinizi alabilirsiniz.

Rome Fragmanı:

6. Cyberpunk 2077 - Blade Runner

Oyun dünyasının en büyük hayal kırıklıklarından biri olarak çıkış yaptıktan sonra uzun bir toparlama sürecine giren Cyberpunk 2077 stabil adımlarla yoluna devam ediyor. Oyuncular Cyberpunk 2077 insanların vücut uzuvlarını elektronik eşya gibi güncellediği karanlık bir distopyada tehlikeli görevlere atılıyor. Neon ışıklarla dolu megakentler, insan hayatının önemini yitirdiği distopik bir dünya ise ilk olarak Blade Runner'da karşımıza çıkıyor.

Ridley Scott tarafından yönetilen Blade Runner'ı kesinlikle izlemeli, sürekli olarak synthwave dinlerken Cyberpunk 2077 macerasına bir noktada atılmalısınız.

Blade Runner Fragmanı:

7. The Last of Us - The Road

Naughty Dog imzalı The Last of Us kızını kaybetmiş Joel ve kimsesiz Ellie'nin post-apokaliptik bir dünyadaki kuvvetli macerasını anlatıyor. Oyun dünyasının bugüne kadar gördüğü en başarılı işlerden biri olan The Last of Us pek çok konuda The Road filmiyle ortak bir paydada buluşuyor.

Viggo Mortensen'in başrolde oynadığı The Road filmini izlemenizi kesinlikle öneriyor, The Last of Us ile beraber harika gideceğini düşünüyoruz.

The Road Fragmanı:

8. World War Z - World War Z

Filmle aynı adı taşıyan World War Z onlarca zombinin oyuncunun üzerine koştuğu senaryolar ile filmi aratmayan sahneler ortaya koyuyor. Zombi güruhunun hücum ettiği oyun Brad Pitt'in başrolde oynadığı World War Z'yi doğrudan ekranlara taşıyor.

World War Z Fragmanı:

9. The Darkness II - The Boys

Eddie adlı bir mafya üyesine hayat verdiğimiz The Darkness II, karanlık bir varlığın sunduğu gücü kullanarak düşmanları alt ettiğimiz kötücül bir süper kahraman hikayesi vadediyor. Bu konuda The Boys ile benzerlikler taşıyan The Darkness II, süper kahraman anlatımlarında karanlık ve gerçekçi tonlar arayanlar için birebir.

The Boys Fragmanı:

İlginizi Çekebilir

5 Lira ile Eğlenmek Hala Mümkün: Steam Yaz İndirimleri Bitmeden 5 TL Altına Alabileceğiniz Harika Oyunlar
Şehir Oyun Alanınız Olsun: Başarılı Parkur Mekanikleriyle Öne Çıkan 9 Keyifli Oyun
Hafızanızı Tazeleyelim: Oyun Dünyasının En Popüler Serilerinden Far Cry'ın Tüm Oyunlarını Özetledik

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR
11.07.2022

The Boys hayatımda gördüğüm en boktan dizi

11.07.2022

anladım abi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ