Bu Numaraları Açmayın! Bankadan Arıyormuş Gibi Yapan Dolandırıcılar Yüzünden Mağdur Olan Kadının Yaşadıkları

Her gün telefonumuz bilmediğimiz numaralardan aranıyor. Çoğu 0850 ile başlayan bu çağrıları biz banka ya da kurum sanıp açıyoruz ancak kazın ayağı öyle değil. Hiç tahmin etmediğiniz anda, ağzınızdan çıkacak en ufak bir kişisel bilgi sayesinde dolandırılmanız an meselesi. Bu kadının yaşadıklarını dikkatlice okuyun ve lütfen tuzağa düşmeyin!

Artık tanımadığımız numaradan gelen telefonları açarken üç kere daha düşünüyoruz. İlk aklımıza gelen çalıştığımız banka ya da resmi bir kurum olduğu için 0850'ile başlayan numaralara cevap verirken tereddüt etmiyorduk ama bu iş gittikçe tehlikeli bir boyuta ulaşmaya başladı.

Twitter'da bulunan bu arkadaşımızın yaşadığı mağduriyet, telefon dolandırıcılığının en son örneklerinden.

Olayın detaylarını iyi okumanızı öneriyoruz.

Lütfen ve lütfen tanımadığınız numaralardan gelen çağrılara hiçbir şekilde kişisel bilgilerinizi vermeyin. Hatta sizden istedikleri hiçbir yönlendirmeyi yapmayın ve mümkünse o telefonları açmayın. Üç kuruş paramızı da dolandırıcılara yem etmeyelim!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Dünyanın En Geniş Yaşam Koçu Figen Merdan'dan Beyninizi Yamultacak Müthiş Uyduruk Tavsiyeler
Duygularını Altüst Eden Erkek Arkadaşlarına Kallavi Mesajlar Göndererek Kapak Yapan Kadınlar
Gördüğünüz Andan İtibaren Gençliğinizden 15 Yılı Çalıp Götürecek Birbirinden Acayip Görseller

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
17.09.2021

Son zamanlarda iyice arttı. Ben de Turknet aboneligi yaptığından beridir Digitürk dolandırıcılarından muzdaribim. Veri ihlali var kabul etmeselerde ya da paylaşıyorlar.

18.09.2021

Allah o digiturku perisan etsin. Vodafone netten hangi ara bilgilerimi caldınızda dolandırdınız. Allahtan çabuk anladımda hakkımı 1 kuruş bile yedirmedim. 1 yıl geçti yine başladılar. Digiturk kampanyasından yararlanabiliyorsunuz diyip çat diye getirip kurulum yapıp gidiyorlar 6 ay ücretsiz diyorlar ama daha 4.ayında kol gibi fatura gönderiyorlar. Pislikler.

herhangi bir olayda panik yapmayın panik karşınızdakine güvenebileceğiniz anlamına gelmez. size işlem yaptırmadıkları sürece konuşmakta zarar yok herhalde. öyle bir durumda kapatın direkt çağrı merkezini arayıp çalıntı kayıp birimine bağlanırsanız olay hızlı çözülür.

TÜM YORUMLARI OKU (5)