Bu Nasıl İyi Hâl? Motosikletli Tacizcinin Savunması 'Travesti Zannettim, Şaka Yapmak İstedim'

Geçtiğimiz yıl 10 Ağustos tarihinde İzmir Alsancak'ta Derya K. ile arkadaşı Seray G. motosikletli bir kişinin tacizine uğramıştı. Olayın yaşandığı güvenlik kameralarının görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra tutuklanan Onur G. savunmasında travesti zannettim diyerek 'amacım şaka yapmaktı' dedi. Daha önceden hırsızlıktan kesinleşmiş cezası olan Onur G. çıkarıldığı mahkemede 'iyi hal' indiriminden yararlandı. 

Güvenlik kameralarının ortaya çıkması sonucu Onur G. tutuklanırken arkadaşı S.Ç. takipsizlik kararıyla serbest bırakıldı.

'Amacım şaka yapıp gitmekti, travesti zannettim.'

Mahkemede savunma yapan sanık Onur G. suçlamaları kabul etmedi ve alkollü olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: 

''Olay tarihinde S.Ç. isimli arkadaşımla bir miktar alkol aldık ve kullanımımdaki motorla geziyorduk. Travestilerin gezdiği Alsancak’taki caddede motorla seyir halindeyken mağdurun arkasına yaklaştığımda poposuna dokundum. Amacım şaka yapmaktı. O’nu iteklemekti. Ben kendisini travesti zannettim. Yaptığımdan pişmanım kendisinden de özür diliyorum.''

'Onlar travesti, hoşlarına gidiyor, bu tip hareketler.'

Motosiklette Onur G.'nin arkasında oturan S.Ç. ise mahkemede verdiği ifade de olayı şu şekilde anlattı: 

''Onur G. çocukluk arkadaşım. Travestilerin yoğun olduğu sokakta ilerlerken iki tane kısa etek giymiş bayan vardı. Çekilmediler, kornaya bastı. Onur G. sağ eli ile sol tarafta yürüyen bayanın poposuna dokundu. Niye böyle yaptığını sorduğumda, 'Onlar travesti, hoşlarına gidiyor, bu tip hareketler' dedi. Kendisi alkollüydü. Alkollü olmasaydı bu şekilde davranmazdı.''

Mahkeme Onur G.'ye iyi hal indirimi uyguladı.

4 Ocak'ta görülen davada mahkeme Onur G.'yi TCK 102/1’e göre sarkıntılıktan ‘takdiren’ önce 3 yılla cezalandırdı. Mahkeme, sanığın fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, cezanın gelecekteki olası etkileri dikkate alınarak TCK’nın 62/1. maddesi gereğince cezasından takdiren 1/6 oranında indirim yapılarak cezayı 2 yıl 6 aya indirdi.

Mahkeme, daha önce hırsızlıktan 1 yıl 10 ay 15 gün kesinleşmiş cezası olan Onur G.'nin cezasının, yeniden suç işlediği için üst üste suç işleyenlere özgü infaz rejimine’ göre çektirilmesi ve denetimli serbestlik altında tutulmasına da karar verdi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
YORUMLAR
12.03.2018

Hakim: Neye gülüyorsun? Deniz Gezmiş: Duvarda adalet yazıyor ona güldüm.

12.03.2018

Homofobikler, pedofililer, tecavüz aklayıcılarla beraber yaşıyoruz!

12.03.2018

bir yerinizden bişey uydurarak cezanızı hafifletebiliriyorsunuz demek ki.ülkenin haline bak ya.Travesti olsa nolacak gerizekalı. Onlar tacizden hoşlanıyor demek ne demek.sabır yarabbim ya.

TÜM YORUMLARI OKU (29)