Bu Maskenin Sensörü Sızıntıları ve Kalp Atışlarınızı Algılayabiliyor!

Maskeler sürekli değişiyor, gelişiyor ancak bu seferki yaşadığı gelişim diğerlerinden çok farklı! İnsanların hayat standartlarını maske ile yükseltecek olan bu çalışmanın detaylarını görmek için buyurun içeriğimize geçelim!

Maskeler son birkaç yıldır hayatımızda

Maskelerin Covid-19 pandemisi sırasında günlük yaşamın bir parçası olmasından pek hoşnut değiliz ancak bildiğiniz üzere maskeler aşılardan sonra en koruyucu ve güvenilir çarelerimizden biri ve hem kendimizi hem de çevremizi korumak için oldukça yararlılar.

Maskeler konusunda aşılarda olduğu gibi çalışmalar devam ediyor.

Bu çalışmaların en önemlilerinden biri de Northwestern Üniversitesi'nde yapılmakta. N95 ismi verilen maskeler üzerine yapılan çalışmada çeşitli sağlık verilerinin izlenebildiği 'FaceBit' maske sensörü geliştirildi!

Olası sağlık sorunları için teknoloji yine imdadımıza koşuyor.

Manyetik olarak takılan ünite, kan pompalamasından kaynaklanan ince kafa hareketlerini kullanarak kalp atış hızınızı ölçebilir ve maske direncinde ani düşüşler arayarak sızıntıları veya zayıf bir uyumu tespit edebilir.

Solunum verilerini ölçerek mola ihtiyacınızı size hatırlatabilir.

Bu ölçümler, sensörün bir takım diğer koşulları tespit etmesine yardımcı olabilir. Kalp ve solunum verileri stresli olduğunuzda ve bir molaya ihtiyacınız olduğunda size haber verebilir. Sensör N95 uyum testinin yerini almayacak olsa da (uygun bir sızdırmazlığı doğrulamak için), uzun bir gün boyunca bu uyumu korumanıza yardımcı olacak kadar yeterlidir.

Sensörünün dayanıklılığı 11 gün olabilir.

Sensörü şarj etmeniz gerekmeyebilir. Prototipte bir batarya varken, sensör maskenin ömrünü 11 güne uzatmak için solunum kuvveti, ısı, hareket ve Güneş kullanır. Hester sonunda maskenin pilsiz olmasını istiyor.

Henüz kullanılmaya hazır olmasa da büyük bir heyecanla bekleniyor.

Ancak gerçek dünya kullanımına hazır olmadan önce klinik denemelerden ve diğer testlerden geçmeniz gerekecektir. Ancak Hester'ın ekibi, başkalarının oluşturmasına ve doğrulamasına yardımcı olmak için proje kodunu ve donanımını halka açık hale getirdi. Muhtemelen bunlardan birini kişisel kullanım için satın almayacak olsanız da, çalışanları güvende tutmak ve uzun vardiyalarda tükenmişliği önlemek isteyen hastaneler için çok önemli olabilir.

Videosunu buradan izleyebilirsiniz;

Bu içerikler de dikkatini çekebilir;

Korona'dan Korunurken Ağzınız da Boş Durmasın! Japonya'da Dünyanın İlk Yenilebilen Maskesi Üretildi
Koronavirüs Bitse Bile Maske Uzun Yıllar Hayatımızda Kalacak
Korona Belasına İnsanların Kullandığı Maskeler Üzerinden Yapılmış Cuk Oturan Karakter Analizleri

Popüler İçerikler

Apar Topar Çıkarılmışlardı: Kızılcık Şerbeti'nde Giray ve Heves Ayrılığının Gerçek Nedeni Ortaya Çıktı
Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
Fernando Muslera, Jose Mourinho'yu Hedef Aldı: "İstemiyorsa Gidebilir"