Bu Kurallar Ne Kadar Adil? Üniversitelerin Final Sınavları Kuralları Sonrası Tepkiler Gecikmedi

Final sınavları başlamak üzereyken bazı üniversitelerden beklenmedik kararlar geldi. Gelin birlikte göz atalım. Yorumlarda ne kadar doğru ne kadar yanlış bunu konuşalım.

Yaklaşan finaller dolayısıyla hem öğrenciler hem de üniversiteler tarafından hazırlıklar yapılmaya başlandı.

Öğrencilerin çalışması bir yana bazı üniversitelerin yaptığı duyurulardan final sınavlarının yapılma şekli hakkında çıkan kararlar tartışma konusu oldu.

Hacettepe Üniversitesi final sınavları için kamera ve mikrofon zorunluluğu tutmuş ancak öğrencilerden tepki gelince kararı geri çekmişti.

Twitter'da #hacettepekameraistemiyor hashtag'iyle öğrenciler tarafından tepkiler yağdı.

Çukurova Üniversitesi tarafından da aynı kararlar gündem oldu. Öğrenciler tarafında her türlü tepki gelmiş ancak bir türlü karardan dönülmemişti.

Öğrenciler son çare olarak okula gidip basın açıklaması yaptıklarında ancak o zaman okul geri adım atmıştı.

Gebze Teknik Üniversitesinde de final sınavı kararları olay oldu. Öğrenciler 5 gün boyunca Twitter'dan seslerini duyurmaya çalıştılar. Dilekçeler verdiler. CİMER'e şikayetler gönderdiler.

Ancak hiçbir yol üniversiteye geri adım attırmadı.

Öğretmenlerinden destek bekleyen öğrenciler bir "akademisyen"den hiç beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştılar.

Öyle ki, 'sigara içmezlerse' 50 lira ile BİM'den kamera ve mikrofon temin edilebileceğini söylüyor hatta HepsiBurada linki veriyordu.

YÖK tarafından bu kararın alındığını belirten yetkililerin atladığı nokta ise YÖK'ten böyle bir karar gelmemesiydi.

YÖK kararları aslında bir duyuru yapılacaksa dönemin başında yapılması gerektiğini söylerken üniversiteler dönemin bitmesine yakın duyuru yapıyordu.

Bir diğer dikkat çeken nokta ise GTÜ'de yıllardır devam eden BÜT sınavlarının yerini yaz okullarının alması kararının bu dönem verilmesiydi.

Bu da öğrencilerin akıllarına, üniversitenin bunu öğrencileri zor duruma düşürüp para kazanmak için yaptığı düşüncesini getirdi.

Benzer sorunları yaşayan Erciyes Üniversitesi'nde ise şartlar biraz daha zorluydu.

Öğrencilerden tabiri caizse birer 'robot' gibi olmalarını bekleyen maddeler vardı.

Hal böyle olunca da sosyal medyadan tepkiler ve mizahlar gecikmedi:

Sizce kameralı sınav olmalı mı? Kopya çekmek isteyen her yerde çeker, önemli olan imkanı olmayanların mağdur olmaması mı?

Popüler İçerikler

Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
Göç İdaresi Başkanlığı Duyurdu: Türkiye'deki Suriyeli Sayısı Açıklandı
YORUMLAR
17.01.2021

Kameralı olması gerek zaten ? Neye karşı geliyorsunuz anlamadım. Tüm laptopların ve tüm telefonların hem kamerası hem mikrofonu oluyor zaten. Ayrıca Kulaklıklarımızda bile mikrofon var kimse size youtubercı seti edinin demiyor.

17.01.2021

Öğrencilerin tepkisi bu kararın dönem başında alınması yerine sınavlara 5 gün varken yayınlanması. Ayrıca YÖK'te de böyle olması gerektiği yazıyor.

17.01.2021

Madem kopya problemleri var sınav yerine ödev versinler aa pardon hangi hoca uğraşıp okuyacak şimdi ödevleri tüh.

Bu yazılanlar az bu arada. Geçen sene online başladığında harf notları yükseltildi ve geçme notu arttı. Ofline da dönem de 4 proje yapılan dersten 12 13 proje yapıldı ve tek o da değil her hafta en az 3 tane proje ödev yapıyorduk. Projemiz bitmeden aynı dersin 2.projesi geliyordu. Tabi bu projelerin yanında o derslerden final ve vize de oluyoruz. Daha neler neler var. Uykunun sağlıklı beslenmenin önemli olduğu bu dönemlerde 1 hafta da en az 3 gün sabahlıyordum. Ve bu artık rutin hale geldi. Kafamızı kaldıramıyoruz derslerden. Sınavlar asla yetişmiyor yetiştireni aramızda tebrik edicez ama daha kimseyi tebrik edemedik siz düşünün. Bazı dersler vize de kamera istedi ve ne istediklerini görseydiniz o zaman anlardınız ne demek istediğimizi. Daha da yazardım ama gidip sınava elektrik kesilmesin internet yavaşlamasın diye dua edicem. Sınav için en önemli şart

TÜM YORUMLARI OKU (32)