Bu Kurallar Ne Kadar Adil? Üniversitelerin Final Sınavları Kuralları Sonrası Tepkiler Gecikmedi

Final sınavları başlamak üzereyken bazı üniversitelerden beklenmedik kararlar geldi. Gelin birlikte göz atalım. Yorumlarda ne kadar doğru ne kadar yanlış bunu konuşalım.

Yaklaşan finaller dolayısıyla hem öğrenciler hem de üniversiteler tarafından hazırlıklar yapılmaya başlandı.

Öğrencilerin çalışması bir yana bazı üniversitelerin yaptığı duyurulardan final sınavlarının yapılma şekli hakkında çıkan kararlar tartışma konusu oldu.

Hacettepe Üniversitesi final sınavları için kamera ve mikrofon zorunluluğu tutmuş ancak öğrencilerden tepki gelince kararı geri çekmişti.

Twitter'da #hacettepekameraistemiyor hashtag'iyle öğrenciler tarafından tepkiler yağdı.

Çukurova Üniversitesi tarafından da aynı kararlar gündem oldu. Öğrenciler tarafında her türlü tepki gelmiş ancak bir türlü karardan dönülmemişti.

Öğrenciler son çare olarak okula gidip basın açıklaması yaptıklarında ancak o zaman okul geri adım atmıştı.

Gebze Teknik Üniversitesinde de final sınavı kararları olay oldu. Öğrenciler 5 gün boyunca Twitter'dan seslerini duyurmaya çalıştılar. Dilekçeler verdiler. CİMER'e şikayetler gönderdiler.

Ancak hiçbir yol üniversiteye geri adım attırmadı.

Öğretmenlerinden destek bekleyen öğrenciler bir "akademisyen"den hiç beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştılar.

Öyle ki, 'sigara içmezlerse' 50 lira ile BİM'den kamera ve mikrofon temin edilebileceğini söylüyor hatta HepsiBurada linki veriyordu.

YÖK tarafından bu kararın alındığını belirten yetkililerin atladığı nokta ise YÖK'ten böyle bir karar gelmemesiydi.

YÖK kararları aslında bir duyuru yapılacaksa dönemin başında yapılması gerektiğini söylerken üniversiteler dönemin bitmesine yakın duyuru yapıyordu.

Bir diğer dikkat çeken nokta ise GTÜ'de yıllardır devam eden BÜT sınavlarının yerini yaz okullarının alması kararının bu dönem verilmesiydi.

Bu da öğrencilerin akıllarına, üniversitenin bunu öğrencileri zor duruma düşürüp para kazanmak için yaptığı düşüncesini getirdi.

Benzer sorunları yaşayan Erciyes Üniversitesi'nde ise şartlar biraz daha zorluydu.

Öğrencilerden tabiri caizse birer 'robot' gibi olmalarını bekleyen maddeler vardı.

Hal böyle olunca da sosyal medyadan tepkiler ve mizahlar gecikmedi:

Sizce kameralı sınav olmalı mı? Kopya çekmek isteyen her yerde çeker, önemli olan imkanı olmayanların mağdur olmaması mı?

Popüler İçerikler

Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!
YORUMLAR

Herkesin bilgisayarı var herkesin telefonu var diyenlerden bıktım vallahi. Daha canlı derste elli kere kesiliyor netim.Bir de hem telefondan hem bilgisayardan sisteme gireceğim meetten yoklamaya katılacağım da kesilmeyecek. Sınavda başıma gelirse benim sorumluluğummuş. Internet altyapı hizmetleri benden sorulur çünkü.

17.01.2021

Kameralı olması gerek zaten ? Neye karşı geliyorsunuz anlamadım. Tüm laptopların ve tüm telefonların hem kamerası hem mikrofonu oluyor zaten. Ayrıca Kulaklıklarımızda bile mikrofon var kimse size youtubercı seti edinin demiyor.

17.01.2021

Öğrencilerin tepkisi bu kararın dönem başında alınması yerine sınavlara 5 gün varken yayınlanması. Ayrıca YÖK'te de böyle olması gerektiği yazıyor.

17.01.2021

Madem kopya problemleri var sınav yerine ödev versinler aa pardon hangi hoca uğraşıp okuyacak şimdi ödevleri tüh.

TÜM YORUMLARI OKU (33)