Batı Avrupa resim sanatını anlayabilmek için değerli ve pratik bir görsel rehber… Resimlerdeki ayrıntıları bu minik ama kapsamlı kitapla keşfedeceksiniz!
YEM Yayın'ın büyük ilgi gören 'Nasıl Okunur?' dizisinin üçüncü kitabı Resimler Nasıl Okunur? / Anlam ve Yöntem Okuma Rehberi okuyucularla buluştu.
Mimarlık, mühendislik, şehircilik, peyzaj tasarımı, endüstri ürünleri tasarımı, arkeoloji, kültür, sanat vb. konu başlıklarında kitaplar yayımlayan YEM Yayın'ın yeni kitabı Resimler Nasıl Okunur? Anlam ve Yöntem Okuma Rehberi yayımlandı.
YEM Yayın'ın, büyük beğeni toplayan ve dünya çapında yüz binlerce adet satılan Binalar Nasıl Okunur? ve Semboller Nasıl Okunur? adlı kitapların ardından dizisinin üçüncü kitabı Resimler Nasıl Okunur? 'da raflardaki yerini aldı.
Batı Avrupa'da özellikle Rönesans sonrasında hızla gelişen resim sanatının tarihini, teknik gelişimini ve resimlerin ifade ettiklerini, farklı türden 50'den fazla tanınmış örnek üzerinden, ayrıntılı anlatımlarla öğrenmeye ne dersiniz?
Bu son derece kullanışlı cep kitabı, dünya çapında tanınmış çok sayıda sanat yapıtı ve onların ilgi uyandıran öyküleri aracılığıyla Batı Avrupa resim geleneğine kapsamlı bir bakış olanağı sunan pratik bir rehber niteliğinde. Resimler Nasıl Okunur?'da sunulan yapıtların her biri, çözümlendiğinde güzelliklerini ve içsel niteliklerini daha etraflıca değerlendirebilmemizi ve resimleri genel olarak nasıl okuyacağımızı anlamamızı sağlayan sanatsal dilbilgisinin çeşitli noktalarını öne çıkarıyor. Resimlerin ayrıntılı olarak incelemesinin ötesinde kitabın sonunda yer verilen 'açıklamalı sözlük' ile de belli başlı kavramların anlamları okuyucuya sunuluyor.
Resimler Nasıl Okunur? Bilgilendirici yorumlar eşliğinde sunduğu bir dizi resimle okurlara resim sanatına dair bilgilerini hızlıca geliştirme olanağı sağlıyor. Ayrıca çeşitli resimleri daha yakından inceleme, bunların öykülerini ve yapım yöntemlerini keşfetme fırsatı sunuyor. Kitap, okurların her türlü resimden keyif alabilmeleri için bilgi ve becerilerini artırarak resim sanatını anlamalarına ve deneyimlemelerine katkı sağlıyor.
Kitabı kaleme alan sanatçı ve yazar Liz Rideal, ilk bölümde bizi resmin beş temel bileşeni (şekil ve resim yüzeyi, boya ve malzeme, kompozisyon, üslup ve teknik, işaretler ve semboller) ile tanıştırıyor. İkinci bölümde ise tanınmış 50 yapıtı detaylı bir şekilde çözümleyerek resmin beş önemli teması olan portre, manzara, öyküleme, natürmort ve soyut resme genel bir giriş yapmamızı sağlıyor.