Bu Soğuk Kış Günlerinde İçinizi Isıtacak 10 Gerçeküstü Sahil Şeridi

Dondurucu soğuklar yavaş yavaş gelmeye başlıyor. Yazı şimdiden özler olduk. Şimdi bir sahil şeridinde bir yanımızda deniz bir yanımızda kum gezmek ne güzel olurdu değil mi? Ama yaz her zaman plaj demek değildir. Dünyada hala keşfedilmeyi bekleyen muhteşem kıyı şeritleri mevcut. Bazıları nefes kesici manzarasıyla, bazıları kültürel mirasıyla ve bazıları da benzersiz coğrafyasıyla öne çıkıyor. İşte Güneydoğu Asya'nın büyülü koylarından taaa kayalıklı Kuzey Afrika kızıl kıyı şeridine kadar sizin için hazırladığımız 10 doğa harikası sahil şeridi.

1. The Twelve Apostles (12 Havari Kayalıkları) - Avustralya

Aslında bütün Avustralya Büyük Okyanusu kıyı şeridi tek başına yeter bile. Şimdilik sizi enfes ve popüler bir noktayla baş başa bırakıyoruz. Burası Victoria bölgesindeki Port Campbell National Parkı'ndaki,  Shipwreck Coast diye adlandırılan kıyı şeridi. Bu şeridi gezebildiğiniz kadar gezin. Resimdeki yapıları uzun yıllar boyunca acımasız ve affetmeyen rüzgarlar ve dalgalar oluşturdu ama geriye kalan görüntü ise harika.

Daha fazla fotoğraf için buraya tıklayın.

2. Legzira - Fas

Agadir 'e yakın yerlerde oldukça vahşi tatil yerleri arayan gezginler için Legzira'dan daha fazla uzağa gitmeye gerek yok. Sadece bir kaç kilometre uzaklıkta rüzgarlı bir kıyı şeridi. Kıyı şeridindeki kızıl kayalıklı dağların kemerli bir şekilde biçimlenmesiyle uluslararası bir üne sahip. Kendine has güzelliği olmasına rağmen, hala tipik turistlerin radarında değil ama turistlere şehrin sıkıcı ortamından uzaklaşmayı sunuyor.

Daha fazla fotoğraf için buraya tıklayın.

3. Cap Blanc - Moritanya

Yengeç dönencesi ile Atlantik Okyanusu arasında kalan Cap Blanc yarımadası ( yerel olarak da Ras Nouadhibou olarak bilinir) yüzyıllardır Avrupalı kaşiflerin dikkatini çekmekteydi şimdi ise vahşi ve tercih edilmeyen yerleri arayan maceraperest gezginlerin ilgisini çekmekte. Kıyı şeridi dünya üzerinde nesli tükenmekte olan Akdeniz Foku'na ev sahipliği yapmasıyla ünlü ayrıca heybetli kayalıklarıyla ve sürreal kızıl kumuyla da başka bir doğa harikası.

Daha fazla fotoğraf için buraya tıklayın.

4. Los Gigantes - İspanya

Cap Blanc'ın sadece bir kaç kilometre uzağında sessiz sakin bir kasaba olan ve Kanarya Adaları'nda bulunan Los Gigantes, manzara meraklıları ve okyanus bağımlıları için oldukça zengin bir yer. Herkesin bildiği azgın denizlerden biraz yukarıda olan uygun bir şekilde adlandırılmış kayalıklarının yanı sıra, kara kumlu plajı ve berrak turkuaz renkli denizi Los Gigantes'e ayrıca muhteşemlik katıyor.

Daha fazla fotoğraf için buraya tıklayın.

5. Moher Uçurumu - İrlanda

Deniz kenarındaki en geniş uçurumlar listesinde olmamasına rağmen ( bu arada bu uçurum 120 metre kadar yukarıda) kesinlikle en ünlüsü arasında yer almakta hem de çok iyi bir sebebi var. Bölge sayısız kuş türüne, su altı mağaralarına ve görkemli doğal oluşumlara ev sahipliği yapmaktadır. Moher Uçurumu bölgenin insanları ve gezginler arasında oldukça ünlü. Kıyı şeridini ister uçurumun oradan ister feribotla deniz seviyesinden keşfedebilirsiniz.

Daha fazla fotoğraf için buraya tıklayın.

6. Cape Town - Güney Afrika

Cape Town'un dağların, vadilerin ve okyanusun kesiştiği benzersiz konumu, ona dünyanın en unutulmayacak kıyı şeridini kazandırıyor. Şehirleşmiş alan 70 tane tepeye ev sahipliği yapıyor. En olağanüstü manzara Table Mountain'dan ve gezginlerin zümrüt yeşili Güney Afrika sularıyla ıslanabileceği okyanus tarafındaki Lion's Head'den elde edilebilir. Şehir ve sonsuz kayalıklar, hepsi tek bir manzarada gözlerinizin önünde.

Daha fazla fotoğraf için buraya tıklayın.

7. Ha Long Koyu - Vietnam

Vietnam'daki Ha Long Koyu, yeşil aynı zamanda da sakin sularında duran 3,000 ilginç şekilli adayı bünyesinde barındırıyor. Ayrıca UNESCO tarafından Dünya Mirasları listesinde alınmıştır. Görsel şöleninin yanı sıra, koy sayısız mağaralara, adaları çevreleyen ayrıcalıklı bir manzaraya ve kendine özgü çeşitli yaban hayatına ev sahipliği yapıyor. Yapmanız gereken tek şey bu büyülü kıyı şeridinin en muhteşem yerlerini gezdirecek bir tekneye bilet almak. İşte hazırsınız.

Daha fazla fotoğraf için buraya tıklayın.

8. Lofoten Adaları - Norveç

Kuzey Kutup Dairesi ile Norveç Takımadaları arasında gezen bütün gezginler kıyı şeridinin nefesinizi keseceğinden oldukça emin. Bölge, muazzam tepelerle, izole olmuş koylarla, kayalıklı adalarla ve kıyı boyunca yerleşmiş şirin balıkçı kasabalarla çevrelenmiş. Lotofen'in benzersiz görünümünü elde etmek için Kuzey Kutup Dairesi'nin bölgeyi 24 saat aydınlattığı Geceyarısı Güneşi'ni görebileceğiniz haziran ayında orada olmanız tavsiye edilir.

Daha fazla fotoğraf için buraya tıklayın.

9. Krabi - Tayland

Tayland'ın Krabi bölgesi, sırt çantalı ve güneş peşindeki gezginlerin ilk durağı. Hiç şüphe yok ki, cennet gibi sahili ve başka bir dünyaya aitmiş gibi duran yapıları insanları çekiyor. Pek çok insan kitle turizminden dolayı bölgede ki gidilecek tatil yerlerinde yer bulamayabilir ama Ko Lunta ve Koh Yao Noi gibi, turistlere huzur, sakin bir plaj ve benzersiz bir kıyı şeridi manzarası bahşeden daha az bilinen yerleri de mevcut.

Daha fazla fotoğraf için buraya tıklayın.

10. Amalfi Kıyısı - İtalya

Eğer hala Amalfi Kıyı'sın cazibesinden haberdar değilseniz, Salerno ile Sorrento'yu birbirine bağlayan yoldaki kasabaya bakmanız önerilir. Neden bahsettiğimizi çok iyi anlayacaksınız. UNESCO tarafından koruma altına alınan bu yer, İtalya'nın en romantik manzarasına, bozulmamış kumlu koylarına, zeytin ve limon ağaçlarına ayrıca da şirin köylere ev sahipliği yapan deniz kenarındaki kıyısıyla etkileyiciliği artırıyor.

Daha fazla fotoğraf için buraya tıklayın.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!