Bu Kez Ödül 300 TL Oldu: Apple'ın Açığını Bulan Hüseyin Çoban 'Parayı Görünce Hayal Kırıklığına Uğradım' Dedi

Son günlerde gündeme gelen 'Apple'ın açığını bulan' gençlere bir yenisi daha eklendi. 19 yaşındaki Hüseyin Çoban, Apple’da bulduğu açığı bildirerek 300 TL para ödülü kazanırken, genç, aldığı ödül karşısında hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

İHA'da yer alan habere göre Didim'de yaşayan Hüseyin Çoban, oynadığı mobil oyunda satın alma işlemi yapabilmesi için Apple hesabına bakiye yükledi. Çoban, satın alma işlemi sırasında yaşanan bir problem sonrasında sistemdeki açığı fark etti.

Alışveriş sırasında yaşanan sistem hatasıyla açığı keşfetti

Oyunlara uzun zamandır ilgisinin olduğunu söyleyen Hüseyin Çoban, “Her hafta oyun hesabıma 75 TL gibi bir ücret yüklüyordum. Bir defasında yine Apple hesabıma bakiye olarak ücreti yükledim. Daha sonra oyun içinden ürün almak amacıyla oyuna girdim. Oyun içinden alacağım ürün için ekleme yerine tıkladım ama hesabıma eklenmedi. Apple Store'dan bakiyeme tekrar baktım, bakiyem yerinde duruyordu. Sonra yine denedim ve yine hata aldım. Bu defa telefonu kapatıp açtım. Ödeme yöntemini değiştirerek yeni bir ödeme yöntemi ekledim. Daha sonra bakiyemde -134 TL yazdı. Oyuna girdiğimdeyse hesabıma normalden 5 kat daha fazla elmas yüklenmişti” dedi.

"50-60 bin TL tutarında ürün satın alabilirdim" 🎥

19 yaşındaki genç, “Art niyetli olsaydım uygulama içinde 50-60 bin TL tutarında ürün satın alabilirdim. Ben böyle bir şey yapmayıp direkt olarak Apple'a mail atarak durumu bildirdim. Onlar da bana 'Süpersin Hüseyin' diyerek hesabıma 300 TL ödül gönderdiklerini söylediler. Ben açıkçası Apple'dan böyle bir şey beklemiyordum. Çünkü bana hediye olarak bir telefon da gönderebilirlerdi. O konuda biraz hayal kırıklığına uğradım. Şu anda açığı kapattılar” ifadelerini kullandı.

300 TL'lik ödül sonrası sosyal medyadan da farklı yorumlar geldi...

Geçtiğimiz günlerde de Apple'da açık bulan diğer kişilere para ödülü vermişti...

Apple Yine Kesenin Ağzını Açtı: iPhone'un Açığını Bulan Çayan Temel'e '200 TL Ödül'
iPhone'un Açığını Bulan Lise Öğrencisine Apple'dan '100 TL' Para Ödülü

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
19.11.2019

Sanki bana steve jobs amk. Kalk siktir git burdan.

19.11.2019

Apple ın da ne çok açığı varmış bul bul bitmiyor. Hepsini de türkler buluyor galiba, Amerika yı böyle mi bitireceğiz acaba.

19.11.2019

Bunu sen bulmasan bir başka kullanıcı yada markanın bu kısımla ilgili çalışanlari zaten bulup sorunu çözecek. Ki sen sadece hatayı buluyorsun bunun çözümüne dair bir fikir yada sorunun neden kaynaklandığına dair bir fikir ? Yok. Bir de telefon beklerdim demiş, iyi ki art niyetli değilmiş :d son üç haberde de aynı durum var. Bir sorun buluyorlar bunu bildiriyorlar. Ama bu sorun neyden kaynaklanıyor bunu bilmiyor. Ona göre de para veriliyor ödül olarak. Bu hataları bulanlar biraz kendilerini teknik anlamda geliştirseler ve sorunun da kaynağını bulsalar alacakları para da yükselecek doğal olarak. Bir de bu durum şuna benziyor. Araban bozuldu yolda yoldan geçen biri soruna bakıyor buluyor ve senden şu kadar para istiyorum sorunu buldum o kadar diyor. Ama sorunun kaynağı ve çözümü hakkında bir fikri yok. Para verir misin haliyle vermezsin. O zaman marka niye fazladan bir ödül versin.

19.11.2019

Dostum herkes yazılımcı olacak diye birşey yok, o hatanın bildirilmesi bile ne kadar önemli aslında, milyonlarca insan kullanıyor o sistemi, bu açıklardan tek bir insan bile kötü etkilense apple nin zararına olur ve bu zarar 300 tl lik bir ödüle de benzemez...

TÜM YORUMLARI OKU (39)