Bu İnsanlar Neden Böyle Duruyor Dedirten 10 Yoga Pozisyonu

Hangi ara hayatımıza girdi, ne ara bu kadar popüler oldu, ne oldu da biz Cihangir’i boydan boya ‘Yoga’ kelimesi duymadan yürüyemez hale geldik bilemiyoruz ama kabul etmeliyiz ki dünyanın en kadim kültür fizik egzersizi artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası. İlginç pozisyon isimleriyle, birbirinden zorlu hareketleriyle ve ‘O paraya öküz alınır’ raddesindeki kurs fiyatlarıyla dikkat çeken Yoga’nın mistik altyapısı ise tartışmalara açık. İşte sizi topuğunuz dalağınıza değerken dünya dertlerinden uzaklaştıracak en ilginç 10 Yoga pozisyonu…

1. Burkma Duruşu (Ardha Matsyendrasana)

Yoga’nın temel pozisyonlarından biri sayılan ve rahat yapılabilirliği sayesinde yeni başlayanlara da hitap eden burkma duruşu aynı zamanda evde Yoga yapanlar için “Canım kalkmışken bir çay koyar mısın bana?” sorusunu sorma fırsatı da sağlıyor.

2. Sandalye Pozisyonu (Utkatasana)

Baldır kaslarını güçlendirmeye yarayan Utkatasana, salonun diğer yanından her an kafanıza isabet edebilecek bir Pilates topunu köşe vuruşlarındaki başarısıyla akıllara kazınan bir Rüştü Rençber edasıyla kurtarmanızı sağlayacak.

3. Karga Pozisyonu (Bakasana)

Bilekleri ve kolları güçlendirmek için birebir olan Bakasana, annenin yeni süpürdüğü salonda unutulan anahtarları, ayaktaki botu çıkarmadan girip almak için de ideal…

4. Çelenk Duruşu (Malasana)

Yoga literatürüne bizzat Anadolu insanının kattığı nadir pozisyonlardan biri olan Malasana, ülkemiz genelinde “Emmi duruşu” olarak da bilinmekte ve sevilerek uygulanmaktadır. Kasıkları güçlendirmesinin yanı sıra, iyi bir emmilik kariyeri için de ilk adım sayılmaktadır.

5. Mutlu Bebek Duruşu (Ananda Balasana)

Mutlu Bebek Duruşu olarak söylenildiğinde problem yok, ama gün gelip sevgiliniz, karınız “Bugün Ananda Balasana yaptım” derse kavga çıkar açık söyleyelim.

6. Denizkızı Duruşu (Eka Pada Rajakapotasana)

Sosyal ortamlarda elini ayağını koyacak yer bulamayanlar için birebir olan duruş, ellerinizi sırtınızda kilitleyip, ayağınızı da her nedense kolunuzun içine koymanızı öngörür. Orijinal ismi olan Eka Pada Rajakapotasana ise Hindistan’da “Kaportada ufak tefek boyası var ama yürüyeni sağlam” anlamına gelmektedir.

7. Aşağı Bakan Köpek Duruşu (Adho Mukha Svanasana)

Yoga dersleri esnasında sıklıkla kullanılan Aşağı Bakan Köpek Duruşu, özellikle kasları dinlendirmesiyle ön plana çıkar. Pozisyon, yapısı itibariyle “Çıplak ayakla 45 dakikadır soğuğu yiyoruz, sessizce osursam kokar mı acaba?” düşüncelerine sevk ederek meditasyon ruhunu destekler.

8. Baş Duruşu (Sirsasana)

Yeni başlayanlar seviyesini geçerek Yoga’da ilerlemeyi hedefleyenlerin gözde hareketi olan baş duruşu, dünyaya farklı açılardan bakmayı sağlamasıyla meşhurdur. Pozisyon, metro çıkışında kafa üzerinde dönmeli hip-hop dans akımının da öncüsü sayılmaktadır.

9. Okçu Duruşu (Akarna Dhanurasana)

“Abi Yoga’dayım çıkınca arıcam ben seni” ihtiyacından doğan pozisyon, elin ve ayağın öne alındığı çeşitli varyasyonlarıyla Yoga hocasından gizli Candy Crush oynamaya da imkan sağlamaktadır.

10. Ceset Duruşu (Savasana)

Yoga dersinin bitiminde kasların dinlendirilmesi amacıyla kullanılan duruş, aynı zamanda ders başına 250 TL civarı bir ücret ödemiş olmanın tatlı gülümsemesini de yüzünüze yaymaya aday…

Popüler İçerikler

HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?