Bu İçerikte Filmlerde Gördüğümüz O Vahşi Ölümlerin Kocaman Bir Yalan Olduğunu İspatlıyoruz!

Kimisinde aksiyonun heyecanıyla izlediğimiz kimisindeyse zaten olmaz dediğimiz ölüm sahnelerini bir de detaylı bir bakış açısıyla inceleyelim.

Patlayıcı bir madde ateş edilerek havaya uçurulamaz!

Olmaz. Çok filmde örneğini gördük, C4 tipi patlayıcı bağlanmış araba bir mermiyle havaya uçar filan. Film icabı...

Peki neden?

C4 tipi patlayıcılar o kadar stabildir ki gelecek bir kurşun bile kararlılığını bozmaya yetmez. Hatta gelen bu kurşun işe yarasa bile en fazla alev alır fakat malesef patlamaz.

Hiçbir tel kafa, kol, vücut koparmaz!

gbhbl.files.wordpress.com

İyi ki de olmaz. Filmlerde insan vücudunun bu narin temsili yüzünden bunun gerçekleşebileceğini düşünüyor olabilirsiniz. Bu düşüncede korku filmlerinin etkisi de büyük tabii.

Hiçbiri mi?

Endüstriyel tellerin insan bedenine olan hunharca yaklaşımı ve kimi zaman vücudun belli kısımlarını kimi zaman da böyle böyle iki parça halinde bölüyor olması iki sebeple mümkün değil. Birincisi, tel inceyse vücuda temas etitğinde zaten kopar. İkincisi, tel kalınsa size çarpınca sizi kuvvetle yere fırlatmaktan başka işe yaramaz.

Her yastık ölümcül değildir.

Filmlerde gizlice girilen evde ev sahibi uyanmadan onu yastıkla sahnelerine de hemen kanmamak gerek.

Peki neden?

Yastıklar hava geçirebilir ve en azından kafanın yana çevrilmesi baskıyı azaltacağı için nefes alma şansınız artar. Ondan sonrasında kurtulmak da size kalmış.

Piranalar tarafından yenilmek mümkün değildir!

Piranaların damak tadına pek uygun sayıldığımızı söyleyemeyiz. Sadece İki Kez Yaşarsın filminde gençlere kıyan pirana sürüleri pek de gerçeği yansıtmaz çünkü piranalar insanlardan korkarlar!

Canavar dediğimiz piranalar aslında...

Yine de dikkati elden bırakmamak gerek.

İnsanlara pek yaklaşmasalar da dünyada pirana saldırısıyla kaydedilen cinayet vakaları da bulunmakta. Bunların sebebi ise piranaların yiyecek açlığı çekiyor olması. Aslında tokken bize dostlar fakat aç olduklarını da ancak bize saldırdıktan sonra söyleyebiliyorlar. Dikkat etmekte fayda var.

Boyun kırmak kolay mı?

Bir Hollywood klasiğidir, askeri okulda öğrendiği teknikle kahraman düşmanın boynunu 'kıtete' diye çevirir ve öldürür. Bunun imkansız olma sebebiyse boyundaki can alıcı noktayı kavga esnasında bulabilmek pek de mümkün olmamasıdır. Bu tekniğin çalışması için en iyi ihtimal düşmanın ölüme dünden razı olmasıdır.

Her kılıç ustası her kafayı koparamaz!

Eğer görseldeki kılıca sahip usta bir kılıç kullanıcısıysanız bunu yapabilme ihtimaliniz var fakat ikinci bir şart daha var, kurbanınızın hareketsiz bir şekilde sizin onun üzerinde şovunuzu gerçekleştirmenizi beklemesi gerekli.

Peki ya kılıçların ustasıysak?

Bu sefer de insan anatomisi karşımızda olacak. Kaslar, dokular ve kemikler tek bir darbenin başı bedenden ayırmasını engelleyecek kadar kuvvetli yapılar. Kılıçla kafa koparma hamleleri gibi filmlerde gerçekleşen imkansız ölümleri artık yemezler!

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
15.08.2017

1) Tel insan bedenini çok rahat kopartır, örnek videolar iş kazaları vs internette mevcuttur. 2) Kılınç rahat bi şekilde kafa kopartır, demirin iyi bir usta tarafından işlenmesi ve vuruş açılarıyla alakalıdır ki hala bazı ülkelerde bu şekilde idamı gerçekleştiren cellatlar mevcuttur. 3) Piranalar tek başına tehlikesizdir. Birkaç türleri vardır. En agresif olanı amazon Piranasıdır ve sürüyle saldırırlar. Aç ve sinirli bir pirana sürüsüne denk gelirseniz tahmini 30 dk içerisinde iskeletiniz anatomi dersinde sergilenecek kıvama gelir. Not: Paylaşmış olduğunuz içerik şansınız yaver giderse olaması mümkündür. İçerik hazırlarken copy paste yapmadan önce iyi araştırmanızı tavsiye ederim. !!!!

15.08.2017

yazar burada diyor ki "hepsi hollywood'un oyunu aq"

15.08.2017

güzel içerik. yastık hayallerim suya düştü.

TÜM YORUMLARI OKU (29)