Bu Gerçekler Hepimizi Rahatsız Etmeli: Yaşadığımız Çağın Kanseri Olan Sosyal Medya Saçmalığı Ofansif(!) Şakalar

Kutsallara, dogmalara, tabulara karşı yapılan ve ağır olmasına rağmen düşündürmeyi amaçlayan, bununla birlikte yıkıcılığı hedefleyen ofansif mizah maalesef ülkemizde bambaşka şeylerle karıştırılıyor. Tecavüzcülerin yüceltilmesi, etnik bir kökene dair yalan yanlış inanışların yeniden üretilmesi ya da infial yaratan olayların ardından sanki hiçbir şey olmamış gibi konuşulması rezillikten başka bir şey değil.

1. 2 Temmuz günü, Sivas'ta, Madımak Katliamı'nda 33 aydınımızı kaybettik. Hâlâ içimizi yakan bu katliamın üzerine bir de Aleviler hakkında yalan yanlış bir bilginin yeniden üretilerek espri malzemesi yapılması çok çirkin.

2. On binlerce insanın yaşamını yitirdiği, izlerinin derinlerde bir yerde kaldığı, travmalarının hâlâ geçmediği Marmara depremiyle ilgili yapılan bu şaka komik olmaktan çok ama çok uzak...

3. Türkiye’de yaşayan 23 milyon çocuktan yaklaşık olarak 2 milyonu çalıştırılırken, birçoğunun eğitim, gıda, barınma hakkı elinden alınmışken, bu yıl 62 çocuk işçi yaşamını yitirmişken yapılacak şey bu değil.

4. Hakları acımasızca ellerinden alınan, işsiz bırakılan, açlık grevindeyken çeşitli işkencelere maruz kalan insanların ardından şaka yapmak düpedüz aymazlık…

5. Hayvanlara şiddetin her geçen gün arttığı, yasaların yetersiz kaldığı, dört ayaklı dostlarımızın pek çok işkenceye maruz kaldığı düşünülünce bundan daha boş bir mizah olamaz diyoruz.

6. Öz babası tarafından tecavüze uğrayan ve meninin süt olduğu söylenen 3 yaşındaki minicik bir çocuğun beyanı bu. İstismarı hafifletmekten başka ne işe yaradı bu?

7. Doğru olmayan inanışların yeniden üretilmesi bir tarafa, üzerine bir de aile içi şiddet ve istismarın normalleştirilmesi... Gerçekten bunları söyleyecek kadar kötü müsünüz?

8. İnsanların engelleriyle dalga geçmek, ölüsüne bile saygı duymamak tam olarak bu. Ne gerek vardı ki?

9. Çağatay Aras, sosyal medyada ön planda olan ve hayata bağlılığıyla pek çok Down sendromluya ışık tutanlardan biri ama bu gerçekten mizah mı?

10. Dünyanın yaklaşık olarak yüzde 10'u yetersiz beslenirken, Yemen'de 85 bin çocuk açlıktan yaşamını yitirirken bir şeyler yapmak yerine bomboş mizah üretmek ne zamandan beri komik oldu?

11. Kafası kesildikten sonra konteynere atılan ve cesedi bir atık toplayıcısı tarafından bulunduktan sonra Türkiye'de büyük bir infial yaratan Münevver Karabulut cinayetinden bahseden bu paylaşım kadına şiddeti yeniden üretmekten başka bir işe yaramıyor.

12. Kimlerin neyle yaftaladığının farkında olarak yapılan bu paylaşımdan kötülük akıyor.

13. Üzerinden 30 yılı aşkın zaman geçmesine rağmen etkileri hâlâ süren bir felaket, Türkiye'deki etkileri ve gencecik bir canı kanserden yitirmemiz... Gerçekten komik değilsiniz.

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
26.11.2018

"Moruq ben hislerime sahip çıkabiliyorum, çok coolum ben, çok aykırıyım o yüzden pedofili esprisi bile yapıyorum ehehe" Ben tüm hayatımı mantık çerçevesinde sürdürürüm ve kararlarımda ne paniğe ne de duygulara yer vermemeye çalışırım ama sizin gibi aptal ergenleri bir türlü anlamıyorum. Yaptığınız şey komik değil, acınası ve nefret uyandırıcı. Aylar önce bu sitede, asalak bir ergenin ırkçı bir yorumuna tepki gösterdiğimde "bu dark meme moruq sen bilmezsin" tarzında tepki almıştım ve onlarca kişi çocuğun bu cevabını beğenmişti. "Çok havalı ve cool" olan "dark meme" olayını bilmeyen bir eziktim yani ben. Bu şey gibi "çocuğuna sulandım ama ben pedofiliyim moruk sen bilmezsin." Gerizekalısınız olum siz. Sizin gibi çocuğum olmasın diye hayatım boyunca çocuk sahibi olmamayı düşünüyorum. Bir de alta uzun uzun "olaylara dikkat çekiyoruz" falan yazmışlar. Lan gavat herif, zaten gazeteler ve televizyonlarda boy boy çıktı bu olayların hepsi. Herkesin, halihazırda haberi ve hassasiyeti olan konularla dalga geçerek, "hassasiyet" kastığınızı düşünecek kadar embesil misiniz? Ha buna rağmen, haklı olduğunuzu düşünüyorsanız bana özelden annenizin fotoğrafını atın. Annenizin kalçaları ve sarkık memeleri ile ilgili espriler üreteyim. Üzülmeye başladığınızda "dark meme moruq anlamazsın" der geçerim ne de olsa. Dark meme falan geçtim bu "meme" denen şeylerin hiç biri komik değil ulan. %99'u çöp bunların. Mizah seviyeniz bu kadar kıt mı sizin? Yaşı 15 olmayıp da internette "meme" arayıp bunlara "hehaehheaeh" diye gülen dangalak, sana sesleniyorum. Sen tam bir salaksın.

26.11.2018

ağzına sağlık, sen yazmışsın ama ben rahatladım.

Pasif Kullanıcı
23.11.2018

Aşağıya indikçe tiksinti geldi. Aileniz hiç mi terbiye vermedi size? Dalga geçtiğiniz şeylerin ağırlığı altında ezilip gidin edecek küfür bulamıyorum.

24.11.2018

Ahlak bekçiliğinde iyi para var herhalde sdfsfsd.

25.11.2018

Ya sikecem sizin şu ekşi sözlük kafanızı artık. Siktirin gidin kendi hayat sınırlarınız içinde kara mizah felan kasın. 3 yaşında bir çocuğun suratına boşalan babasının neyini kara mizah malzemesi olarak kullanacaksın lan dallama? Yok delüzyonmuş yok ebesinin amıymış. Ulan senin içinde yaşadığın toplumun zeka seviyesi ne? Mizahın normali mi sınıfı geçti de bir de kara mizah geriledi anten? Ha illa bi kara mizah örneği istiyorsan aç biraz olacak o kadar izle. Rahmetli Levent Kırca çok uğraştı zamanında fakat o bile beceremedi bu ülkede kara mizah olayını. Herif 3 yaşında çocuğun tecavüzünü taşak konusu yapmış, burada da 1-2 zibidi aklınca bize psikoloji dersi veriyor. Yav siktirigin gidin hade:)

25.11.2018

hergeleye bak. Temel ile Dursun'un fıkralarıyla mı kara mizah olacaktı? Tabi ki iğrenç konular üzerinden yapılacak kara mizah. senin gibi bu "safe space"çi ahmak tayfa, gözünü kapatınca saklandığını zanneden bebeklere benziyor ve halen mizah ile kara mizah arasındaki farktan bihabersiniz. mizah ile eğlenilir, kara mizah ile "güleriz ağlanacak halimize" deriz. ama düşünceden ve empatiden uzak senin gibi erdem sinyalcileri "bana ne, ben böyle istiyorum!" diyerek ağlarlar ancak.

TÜM YORUMLARI OKU (146)