Bu da Oldu: Türkiye'de 'Kızıl Cin' Görüldü

Atina'dan fotoğrafçı Christos Doudoulakis tarafından çekilen görüntüler ülke gündemine bomba gibi düştü. Gökyüzündeki gerçekleşen hava olayı ''Kızıl Cin'' Ege Denizi üzerinde görüldü.

Türkiye'de 'Kızıl Cin' denilen hava olayının genel ismi (Red Sprite) olarak biliniyor. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Hava Forum, 'Kızıl Cin' hakkında detaylara değindi.

Milyonları merak ettiği 'Kızıl Cin' (Red Sprite) Ege Denizi üzerinde görüldü. Ege Bölgesi üzerinde görüntülendikten kısa bir süre sonra sosyal medyada tartışılmaya başlandı.

İşte o paylaşım:

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Türkiye'de 'Kızıl Cin' denilen hava olayının genel ismi (Red Sprite) olarak bilinir. Fırtına bulutlarının üzerinde, yaklaşık 95 kilometre yükseklikte oluşan, kırmızımsı-turuncu renkte parlak, plazma benzeri parıltılara deniyor.Kızıl Cin, fırtına bulutlarının içinde oluşan elektrik boşalmaları sonucunda oluşuyor. Bu boşalmalar, bulutların içindeki pozitif ve negatif yüklü parçacıkların bir araya gelmesiyle gerçekleşiyor.

Oluşan bu boşalma, nötr azot moleküllerinden geçen elektrik akımı sonucunda kızıl cinleri oluşturuyor. Kızıl Cin, oluşumunu etkileyen faktörler arasında, fırtına bulutlarının büyüklüğü, bulutların içindeki elektriksel yük miktarı ve atmosferin sıcaklığı bulunuyor.

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Dev Derbi Fenerbahçe'nin! Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ı Deplasmanda 1-0 Mağlup Etti
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
14.11.2023

Cin falan demeyin oğlum siyasal islamcılar mucize sanıp tayyipi peygamber ilan edecekler

14.11.2023

Lan ne güldüm adjklasjdfsf

Cin de olur seytanda. Hava işlerine karışmamak lazım

14.11.2023

2020 den beri anormal olaylar olmaya başladı farkındamısınız 2019 da böyle şeyler yoktu mesela ama 2020 de bir başladı aman yarabbi

2020'de geri sayım başladıysa demek ki :)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ