Meta sözcüsü Kristina Milian da bu tür özelliklerin nasıl kullanıldığını anlamak ve kullanıcıların sorunlarını kolay bir şekilde bildirmesini sağlamak için platformu geliştirmeye devam edeceklerini açıkladı.
Konu hakkında konuşan uzmanlar, sanal dünyadaki tacizin normalden hiçbir farkı olmadığını söyledi. Çevrimiçi taciz üzerine çalışan akademisyen Kahterine Cross'a göre sanal dünyalar, insanların fiziksel bir alanda olduğunu ve bedensel aktivitelerin üç boyutlu bir ortamda gerçekleştiğini düşünmesini sağlamak için geliştiriliyor. Cross, bu yüzden platformlarda yaşanan tacizlerin epey tehlikeli olduğuna inanıyor.
Cross ayrıca Safe Zone özelliğinin yeterli olmadığını düşünüyor:
Şirketlerin çevrimiçi ortamdaki istismarla ilgili çözümü, kullanıcılara dışarıdan destek vermek ve 'İşte size, kendi başınızın çaresine bakma gücü veriyoruz' demek.
Meta sözcüsü Milian ise sunulan özellikleri kullanmamanın kullanıcı hatası olmadığını ve platformu geliştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
altindan newyorklu turk cami imami cikarsa hic sasirmam.
biz bunu nasıl kaptırdık aq ?
Siktirsin gitsin ne tacizi olacak, bende giriyorum cizgi film karakterleriyle dolasiyorsun ortada, nereni ellesin amk, ilgi cekmek için facebook tarafindan ortaya atildigina bahse girerim.