Satürn'ün atmosferine hızla girerek bulutları arasında kaybolmadan hemen önce Cassini, geçtiğimiz perşembe günü çektiği son fotoğraf albümünü de Dünya'ya yolladı.
Bu görev sonlandıktan sonra Cassini'den gelen fotoğraflar kadar net ve göz alıcı görüntüler elde etmek onyıllarımızı alabilir. NASA 2019'da bir başka Satürn projesi başlatsa bile yeni sondanın fırlatılması 2024'ü bulacaktır. Tabi yolculuğu tamamlamak da yıllar alacaktır. Cassini Dünya'dan 1997'de fırlatılmıştı, sondanın Satürn'e ulaşmasıysa 2004 yılına denk geliyordu.
İşte bilim insanlarının 'Satürn sisteminin son kartpostalları' olarak tanımladığı o fotoğraflardan bazıları:
hayat olan gezegen arıyoruz, hayat olmayan gezegenlerdeki yaşam formlarının hayatlarına saygılıyız ama kendi dünyamızda hiç bir yaşama saygı duymuyoruz. çok ironik.
abi yalan, kurmaca diyen yorumları okudukca deliriyorum ya. adamın biri satürne uydu göndermiş. bizi kandırıp kandırmadığını anlayamıyoruz. bunu tartışıyoruz. dünya yuvarlak mı değil mi bunu tartışıyoruz. bu nasıl bir aciliktir ya. tartışmaya utanıyorum ben. adam kaynak olarak g.tünü göstererek yalan diyor. not: imlayı eziklemeden cvp
Çok düşünceliyiz be abi.(!) Eğer bir canlı varsa nükleer felakete sebebiyet vermemek için yok etmişler. Ulan bu dünyadakiler ne canlı değil mi? Burada ki nükleer felaketler ne olacak? Onları kim yaptı? Belki de uzaylılar yapmışlardır. Onlar bizim gibi insancıl düşünememiş ve zamazingolarını yok etmedikleri için dünya nükleer felaket yaşamıştır.Dalga geçiyorsunuz başka hiçbir şey değil.