Bu Alışkanlıklarınız Varsa Dikkat! Akşam Yemeğini Yedikten Hemen Sonra Kesinlikle Yapılmaması Gereken 8 Şey

Güzel bir akşam yemeğinden sonra ayaklarınızı uzatıp dinlenmekten daha keyifli ne olabilir ki? Fakat yemek yedikten hemen sonra dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar var. Gelin hep birlikte bir göz atalım...👇

1. Yemek yedikten hemen sonra uzanmak vücudunuza iyi gelmeyebilir.

Çünkü mide ekşimesine ve bulantısına neden olabilir. Ayrıca midenizin yiyecekleri düzgün bir şekilde sindirmesini zorlaştıracaktır.

2. Yemek yedikten sonra hemen dişlerinizi fırçalamayın.

Yemekten hemen sonra dişinizi fırçalamak diş yüzeyindeki koruyucu tabakaya zarar verebileceği gibi baş ağrısına, diş hassasiyetine ve hatta diş eti hastalığına neden olabilir. Yine de yemekten sonra dişlerinizi fırçalamak istiyorsanız 20 dakika sonra fırçalasanız iyi olur.

3. Yemekten hemen sonra kahve veya çay içmek kalp çarpıntısına sebep olabilir.

Ek olarak, bu içecekler asit reflü veya hazımsızlık gibi mide sorunlarına neden olabilir. Eğer kafeine karşı duyarlıysanız ve çok fazla içiyorsanız bu uzun vadede uykusuzluğa ve sağlığınıza zarar verebilir.

4. Yemekten hemen sonra egzersiz yapmak iyi bir fikir mi?

Eğer yemekten sonra egzersiz yapma alışkanlığınız varsa dikkat edin. Çünkü tok karnına terlemek hazımsızlığa, kalp krizine ve hatta kısmı felce bile sebep olabilir. Aynı zamanda uzmanlar yemek yedikten 2 saat sonra egzersiz yapmanızı tavsiye ediyor.

5. Yemek yedikten hemen sonra koltukta biraz kestirmek zararlı olabilir.

Yemekten sonra kestirmek iyi bir fikirdir ancak yemekten hemen sonrasında değil. Bunun sebebi vücudunuz aç uyanacak ve kan şekerinizdeki ani değişiklik sizi uyuşuk hissetmenize ve baş dönmesi neden olacaktır.

6. Yemek yedikten hemen sonra çok fazla su içmek sağlığınıza zararlı olabilir.

Çok fazla su içmek hiponatremiye sebep olabilir. Bu vücudunuzdaki sodyum değerinin gereğinden fazla azalmasından kaynaklanıyor. Aynı zamanda çok fazla su içmek de sağlıklı değildir. Hidrasyon değerlerinin yaş, cinsiyet, kilo ve çevre gibi faktörlere bağlı olarak değiştiğini unutmamak gerekir.

7. Yemeğin üzerinde hemen tatlı yemek sağlığa zararlı mı?

Yemekten hemen sonra tatlı bir şeyler yemek kilo almanıza sebep olacaktır. Aşırı yağdan kaçınmak istiyorsanız mutlaka yemekten sonra tatlı yememeniz gerekiyor.

8. Yemekten hemen sonra turunçgilleri tüketmek sağlığa zararlı olabilir.

Akşam yemeğinden hemen sonra turunçgillerden birisini tüketmek mide ekşimesine neden olabilir. Turunçgiller asidiktir ve yemekten hemen sonra yerseniz hazımsızlığa neden olabilir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yemek Yedikten Sonra Bile Açlık Hissediyorsanız Bu 10 Sebepten Kaynaklanıyor Olabilir!
Naneden Limona: Yemekten Sonra Karnı Balon Gibi Şişenleri Rahatlatacak Öneriler
Yaşam Kalitenizi Arttırmak İçin Mutlaka Değiştirmeyi Düşünmeniz Gereken 15 Beslenme Alışkanlığı

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı