Brunei'de 'Eşcinsel İlişki ve Zinaya' Recm Cezası Geliyor

Güneydoğu Asya'da bulunan bir ülke olan Brunei, eşcinsel ilişki ve zina için taşlanarak öldürülme cezası getireceğini açıkladı. Aynı zamanda hırsızlık yapanların eli kesilecek... 

Guardian'ın aktardığı bilgiye göre, cezaların infazı bir grup Müslüman tarafından izlenecek.

Brunei, ilk defa 2014 yılında şeriat yasalarını uygulayacağını duyurmuştu.

2014 yılında sultanlık, şeriat kanunlarını kullanmaya başlayacağını açıklamış, karşı gelenlere cezalar uygulayacaklarını belirtmişti. 

Bu karar dünyanın en zengin liderlerinden biri olan Brunei Sultanı Haji Hassanal Bolkiah tarafından verilmişti. 

Sultan, 1967 yılından beri ülkenin başında ve 20 milyar dolar kadar serveti bulunuyor.

Alkolün çoktan yasaklandığı ülkede, evlilik dışı çocuk yapanlar ve cuma günleri dua etmeyenler için de hapis cezası uygulanıyor.

Resmi adıyla Brunei Barış Ülkesi Devleti, 1984 yılına kadar bir İngiliz sömürgesiydi. O dönem eşcinsel ilişki yine ülke genelinde yasaktı ve cezası hapisti. 

Yeni yürürlüğe gireceği açıklanan yasalarla birlikte eşcinseller taşlanarak öldürülecek.

Başta Uluslararası Af Örgütü olmak üzere, insan hakları örgütleri kararı "korkunç ve acımasız" olarak değerlendirdi ve “derhal durdurun” çağrısı yaptı.

İnsan hakları savunucusu Uluslararası Af Örgütü'nün araştırmacısı Rachel Chhoa-Howard  'Bu karar çok acımasız olmakla birlikte son derece kusurlu. Yeni kanunun uygulanması bir an önce durdurulmalı' dedi.

Yeni ceza yasasının 3 Nisan'dan itibaren yürürlüğe gireceği aktarılıyor.

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
YORUMLAR
29.03.2019

Adını hatırlayamadığım bir ülkede, rütbeli bir asker tarafından tecavüze uğrayan kadın zina suçuyla recm edilmişti. Facebook'tan kozmetik tırı çarpmış resimleriyle şeriat isteyen hanımefendiler bunlardan habersiz tabi.

29.03.2019

beğen ikonuna basanlar. sizler gerçekten canisiniz. bencilsiniz. ve günahkar olan sizlersiniz. bir gün ipe ipe saygı duymayı öğreneceksiniz. EDİT: Emojileri kaldırmış editör.

Asıl bu zihniyetlerin taşlanarak öldürülmesi gerekiyor. Ama ben normal bir insan olarak düşmanımın bile böyle canice ölmesini istemem. Kaldı ki sen hiçbir suçu olmadığı halde sadece hemcinsine ilgi duyduğu için, veya sevdiği insanla seviştiği için ona bu korkunç cezayı hak görüyorsun. Dininiz de, şeriatınız da, lanet örümcek beyinleriniz de batsın!

TÜM YORUMLARI OKU (28)