‘Brüksel Saldırganlarından Bakraoui, Türkiye'den İki Kere Sınır Dışı Edildi’

Brüksel Havaalanı'ndaki saldırganlardan Ibrahim el Bakraoui'nin Türkiye'den iki kere sınır dışı edildiği ortaya çıktı. Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Belçikalı saldırganın Temmuz'da sınır dışı edilmesinin ardından ülkeye tekrar girdiğini ve Ağustos ayında bir kere daha sınır dışı edildiğini söyledi.

Brüksel’deki havalimanında saldırıları düzenleyenlerin El Bakraoui kardeşler olduğu tespit edilmişti

Uluslararası haber ajansı Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Belçika'da en az 30 kişinin öldüğü bombalı saldırıları düzenleyenlerden İbrahim Bakraoui'nin Türkiye tarafından geçen yıl Temmuz ayında sınır dışı edildikten sonra ülkeye tekrar girdiğini ve bir ay sonra tekrar sınır dışı edildiğini söyledi.

Diğer bir Türk yetkili ise Bakraoui'nin 'yabancı savaşçı' olduğuna dair polis şüphesiye nedeniyle Temmuz ayında sınır dışı edildiğini belirtirken, Türkiye'de suç işlemediği için yapılan işlemi 'idari kararla sınırdışı' olarak niteledi.

Görsel: AFP / Al Jazeera

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, 'Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015'te nota ile Belçika Büyükelçiliği'ne iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. ' demişti.

Belçika Adalet Bakanı Koen Geens ise, El Bakraoui’nin serbest bırakılmasında ihmalin söz konusu olmadığını, saldırganın Belçika’da o dönem terör bağlantılı bir suç işlememiş olduğunu söylemişti.

Belçika'dan Erdoğan'a Yanıt: 'İhmal Söz Konusu Değil'

Erdoğan’ın İbrahim El Bakraoui’nin isteği üzerine iade edildiğini ve Türkiye tarafından nota verildiğini söylediği Hollanda ise konunun incelendiğini duyurmuştu.

Reuters ve Onedio

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
24.03.2016

Bu teröristleri yetiştiren besleyen eğiten donatan bunların oluşmasına ortam sağlayan bunlar. adamı iki kere vermişiz daha ne yapalım. Adamlar resmen gel patlat bombayı demiş. Fransa saldırısı gibi işkillendim şimdi. Benim en çok merak ettiğim bu avrupa ülkelerinde yaşayan insanlar neden hiç yöneticilerine biz ortadoğuda ırakta tunus mısır libya suriyede ne arıyoruz diye niye sormazlar. Hee işine geliyorsa çıkarlarından dolayı bu tür olaylarda kaçınılmaz oluyor. Sen adamın topraklarına girmişsin adamın canı yanmış malını ailesini çocuğunu kaybetmiş. sen benim topraklarıma dalarsan bende sana dalarım diyo.

24.03.2016

bu Ibrahim el Bakraoui aynı Rıza Zarrab ya sıfata bak

Pasif Kullanıcı
24.03.2016

(Belçika Adalet Bakanı Koen Geens ise, El Bakraoui’nin serbest bırakılmasında ihmalin söz konusu olmadığını, saldırganın Belçika’da o dönem terör bağlantılı bir suç işlememiş olduğunu söylemişti). Ahmet Davutoglu gibi demis adam :) terorist oldugunu biliyorduk ama eylem yapmadigi surece birsey yapamayiz.

TÜM YORUMLARI OKU (7)