Brüksel'de Paris Baskını: 4 Polis Yaralı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Paris saldırılarıyla ilgili soruşturma kapsamında polis bir eve baskın düzenledi. Baskında güvenlik güçlerine ağır silahlarla ateş açıldı, 4 polis memuru yaralandı.

Belçika Devlet Televizyonu RTBF, şüphelilerden birinin ‘etkisiz hale getirildiğini’, diğer ikisinin ise kaçtığını bildirdi. 

Baskının düzenlendiği bölge Paris-Amsterdam demiryolu hattı yakınlarında bulunuyor. Bölgede yaşayanlara evlerinde kalmaları söylendi, bir ilkokul boşaltıldı. Ayrıca bölgedeki bir otomobil fabrikası da mühürlendi.

Fildişi Sahili'nin başkenti Abidjan'ı ziyaret eden Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Brüksel'deki baskına Fransız polisinin de katıldığını söyledi. Cazeneuve, polislerin yaralanmasıyla ilgili olarak 'Baskın sırasında gerçekleşti. Belçikalı ve Fransız polis ekipleri bir eve baskın düzenlerken ateş açıldı, polislere saldırıda ağır silahlar kullanıldı' dedi.

13 Kasım 2015 akşamında Fransa'nın başkenti Paris'in farklı noktalarında düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda 7'si saldırgan 130 kişi ölmüştü. Saldırıları Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üstlenmişti. Saldırının faillerinden biri olarak görülen 26 yaşındaki Fransız vatandaşı Salah Abdelselam hâlâ kaçak.

Popüler İçerikler

Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
YORUMLAR

Şunlara bak Brüksel'i bile koruyamıyorlar. Nerede bu mit, nerede devlet, nerede falan filan. Ohaa neden yaptığınızı şimdi anladım adamın içini rahatlıyormuş. Suçlu aramak, suçu birilerine atmak güzel güzel tamam. Hee bide nerede istifaa, kimse istifa etmeyecek mii heyyy. İstifa mektuplarını görelim hadiiii.

16.03.2016

Baskın sırasında polis yaralanmış, Gayet iyi istihbarat örgütleri var ki eylem yapmadan yakalamış. Sırf laf atmak için yazmışsın fakat içeriği okumamışsın.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ