Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Aktör DiCaprio'yu Amazon Yangınlarını Finanse Etmekle Suçladı

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Bolsonaro, söz konusu yangınların çıkarılması için Brezilya'daki sivil toplum örgütlerine para vermekle itham ettiği Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) DiCaprio'dan 500 bin dolar bağış aldığını öne sürdü. 

Bolsonaro, başkanlık konutunun önünde yaptığı açıklamada 'Bu Leonardo DiCaprio havalı bir adam, öyle değil mi? Amazon'un yakılması için para veriyor' dedi.

Bolsonaro, WWF'nin itfaiyecilere ülkedeki ormanları yakmaları ve ardından da daha fazla bağış elde edebilmek için görüntüler kaydetmeleri için para verdiğini iddia ediyor.

WWF, DiCaprio'dan hiçbir bağış almadığını duyurdu.

İsviçre merkezli kuruluştan yapılan açıklamada, Brezilya'daki itfaiyecilerden de herhangi bir görüntü edinilmediği belirtildi.

Öte yandan DiCaprio'dan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun iddiası üzerine şu ifadeleri kullandı 👇

'Yerine hiçbir şeyin konamacayağı ekosistemlerin geleceği tehlikede ve bunları koruyan gruplarla yan yana durmaktan gurur duyuyorum. Çabaları takdire şayan olsa da hedef tahtasına oturtulan grupların hiçbirine maddi kaynak sağlamadık.'

Bilim insanları Amazon yangınlarının, And Dağları buzullarını daha hızlı erittiği tespit edildi.

Tüm bu tartışmalar yaşanırken geçtiğimiz günlerde Brezilyalı araştırmacılar, yangınlardan yükselen duman ve kül parçacıklarının rüzgarın da etkisiyle kilometrelerce sürüklendiğini ve And Dağları buzullarına ulaştığını açıkladı.

Euronews'te yer alan habere göre, söz konusu parçacıklar, buzullar üzerinde koyu renkli bir tabaka oluşturarak bunların güneş ışınlarını daha fazla emmesine neden oluyor. Sonuç olarak ısınan buzullar, normal koşullara oranla yüzde 14'e kadar daha hızlı eriyor.

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
01.12.2019

ne olduda dunyanin her kosesinde iktidara bu kadar serefsiz ahlaksiz kalitesiz insanlar geldi. bir ulke degil, iki ulke degil.

01.12.2019

her zaman böyleydi.

01.12.2019

Leonardo di Caprio yıllardır ciddi bir çevre aktivisti. Tümüyle kendisinin finanse ettiği "the 11th hour" diye bir çevre belgeseli vardı, bununla birlikte kendi villasından arabasına "3 kuruş fazla olsun ama çevreci olsun" yaklaşımıyla tanınıyor. Ve işin kötü olan kısmı geçtiğimiz yıllarda çevreci bazı örgütler Brezilya'da yangınların nedenini açıklayan tarım şirketleri-mafya-köylü ilişkilerini gösteren telefon ve gizli kamera kayıtlarını sunmuştu. Bolsonara'nın da nasıl zengin olduğu ve nasıl başa geldiği uluslararası gazeteciler tarafından Bilal'e anlatıldığı gibi anlatılmakta. Yani olay çok basit aslında.

01.12.2019

Ne ??? Bi dakika ya, bu sözde devlet başkanı adam yangınlar çığrından çıktığında tüm dünya ağlarken ve amazonu kurtaralım yardım edelim çığlığı atarken "hayır ellemeyin yangın okey biz buralarda tarım yapacaz" diyen şeytan değil miydi ben mi yanlış hatırlıyorum ??

TÜM YORUMLARI OKU (12)