Brezilya’da Bir Bebek 12 Santimetre Kuyrukla Doğdu

Brezilya'da bir bebeğin 12 cm kuyrukla dünyaya geldiği açıklandı. Sinir sistemine bağlı olmayan ve ucunda yuvarlak bir et parçasının bulunduğu kuyruk, cerrahi operasyonla alındı.

İsmi açıklanmayan bebeğin, Brezilya’daki Albert Sabin Çocuk Hastanesi’nde bu yıl erken doğumla (35 haftalık) dünyaya geldiği belirtildi.

İlki 19. yüzyılda olmak üzere bugüne kadar dünya üzerinde 39 kişinin kuyrukla doğduğunu ifade eden bilim insanları, Brezilya’daki son örneği Journal of Pediatric Surgery Case Reports (Pediatrik Cerrahi Vaka Raporları Dergisi) isimli tıp dergisine yazdı.

Sinir sistemine bağlı değil

Normalde anne karnındaki her bebekte kuyruk gelişimi gözlendiğini fakat zaman içinde bunun beden içinde kaldığını aktaran bilim insanları kuyruğun ucundaki et parçasının yağ ve embriyonik dokular olduğu söylerken kuyrukta da kemik olmadığını sadece doku olduğunu duyurdu.

Bilim insanları yapılan incelemeler sonucunda kuyruğun çocuğun sinir sistemine bağlı olmadığını açıklarken incelemelerin devam ettiğini aktardı.

Popüler İçerikler

HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!
Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
YORUMLAR
08.11.2021

tam teknik adi atavizm. bazen evrimsel surecde kaybolan organlar geri donus yapar, arka yuzgecleri legen kemikleri olan yunuslar, bacakli yilanlar ve tabi kuyruklu insanlar. cunku bu kaybolan organlarin genleri hala dna mizda durmaktadir, sadece aktif degildirler. bu yuzden embrionun erken gelisim safhalarinda insanda kuyruk, tavukda dis, yunusta arka yuzgecler cikar ve sonra kaybolur. bazende mutasyonla eski atasal ozellikler geri doner. evrimin en buyuk kanitlarindan bir tanesidir. atalarimiza ait organlarin yada ozellikleri fosil genler olarak dna mizda hala varolusu.

08.11.2021

Herkes kendine göre yorumlar

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ