Boyunlarında 20 Kilo Halkalarla Geziyorlar! Zürafa Kadınlar Geleneğiyle Kayan Kabilesi'nin İlginç Yaşam Tarzı

Kültür herkes için farklı bir anlama geliyor. Bazı gelenekler o kadar ilginç oluyor ki ağzımız açık kalıyor. Kayan Kabilesi de bunlardan biri. Uzun boyunlu kadınları güzel buldukları için boyun halkası takan kadınların hikayesine gelin birlikte bakalım.  👇

Halk arasında “Karen uzun boyunlu insanlar” olarak bilinen Kuzey Tayland'da yaşayan Kayan kabilesi, boyun halkaları takmasıyla tanınıyor. Kabiledeki kadınlar, boyunlarını uzatıyor gibi görünen pirinçten yapılma boyun halkaları takıyor.

Zürafa kadınların hikayesi, güzellik algısının herkese göre değiştiğini kanıtlayarak son yıllarda oldukça popüler oldu.

Kenyalılar, bir kadının boynu ne kadar uzun olursa o kadar güzel olduğuna inanır. Kayan kadınları da beş gibi erken yaşlarda boyun halkası kullanmaya başlıyor. Yaşlandıkça daha fazla halka biriktiriyorlar. Yaklaşık iki yılda bir yeni halka ekliyorlar.

Aslen Myanmar kökenliler. 1980'lerin sonlarında Myanmar ordusu ile isyancı gruplar arasındaki savaş sırasında Tayland sınırlarına kaçtılar. Bu süre zarfında, Tayland sınırları boyunca mülteci kamplarında hapsedildiler. Oradayken turistler tarafından gelenekleri ilgi çekti.

Hiçbir üye ritüelin neden yapıldığına dair net bir açıklama yapamasa da, kadınlar bu halkaları uyurken bile takıyor. Bazıları kadınları komşu kabileler tarafından kaçırılmaya karşı koruduğunu iddia ederken, bazıları da kaplan saldırılarından koruduğunu iddia ediyor.

Günümüzde tehlikelerden korunmak için değil, kültürü korumak için giyiliyor. Aynı zamanda kozmetik amaçlı. Kayan hanımlar uzun boyunları nedeniyle “zürafa kadınları” olarak da ünlendiler. ”Padaung" da boyun halkalarına verilen ikinci isim.

Boyun halkaları sürekli kullanımı omurgadaki omurların çökmesine neden olabileceği için endişelere neden oluyor. Zaman zaman yaklaşık 20 kilogram ağırlığına çıkabiliyorlar. Sonuç olarak, ağırlığı köprücük kemiğini öne doğru iterek göğüs kafesini eziyor. Kayan kadınları sürtünmeyi önlemek için uyurken yaprak kullanıyor.

Bazı kişiler Kayanların kültürlerini korumalarına izin verildiğine inanmasına rağmen, diğerleri sömürüldüğüne inanıyor. Tayland, Kayan geleneğinin bir sonucu olarak son yıllarda oldukça ilgi görüyor.

Kadınların halkaların zorluklarını yabancılarla anlatmaları yasaktır. Bunu yaparlarsa maaşları azalır. Bilgisayar veya cep telefonu kullanmak gibi modern faaliyetlerde bulundukları için de cezalandırılabilirler.

Bununla birlikte, bazı Kayan kadınları boyun halkası takmamaya karar verdiler çünkü bunu modern zamanlarda uygulanmaması gereken eski can sıkıcı bir alışkanlık olarak görüyor ve buna bir son vermek için çok çalışıyorlar. Öte yandan, bazı kadınlar kültürel inançlarının sembolü olarak pirinç halka takmaya devam ediyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Dünyanın Dört Bir Yanındaki Ülkelerin Duyduğunuz Anda Size 'Yok Artık!' Dedirtecek Tuhaf Gelenekleri
Ne Ararsan Var! Dünyanın Çeşitli Ülkeleri ile İlgili Birbirinden İlginç 30 Gerçek
Regl Olan Kadınları Tecrit Edip Ölen Akrabalarının Cesetlerini Yiyen Yanomami Kabilesine Dair İlginç Gerçekler

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
05.02.2023

Her geçen gün kültür şoku yaşıyorum.. Bu kadınların gelenekler adı altında yaşadıkları veyahut seçmek zorunda kaldıkları saçma sapan adetler ne zaman son bulacak gerçekten merak ediyorum..

05.02.2023

Köylerine girmek için 200 tl veriyosunuz, ve kadınların hepsinin elinde cep telefonu var, hayran sayfaları bile var hepsinin, egzotik haber yapmaya çalışmayın bi sikten haberiniz yok.

05.02.2023

Show must go on..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ