Böyle Yasak mı Olur Dedirten Dünyanın En İlginç Yasakları! Gömleksiz Araba Kullanırsanız...

Dünya üzerindeki her bölgenin kendine has kuralları olabiliyor. Ufacık evimizde bile bazen kendi kendimize uyguladığımız ya da uygulamak zorunda kaldığımız kurallar varken ülkelerde huzuru ve adaleti sağlamak amacıyla kurallar koyulması hiç de anormal değil. Ama bazı kurallar var ki, onları anlamak hususunda güçlük çekiyoruz! Bugün sizlere dünyanın dört bir yanından, anlam veremediğimiz ve bize tuhaf gelen kuralları derlediğimiz bir liste hazırladık! Bu kadar da olmaz demeye hazırsanız başlayalım!

1. Kanada'da yağmur yağarken çimleri sulamak yasak!

Evet, yanlış okumadınız. Eğer olur da bir gün Kanada'ya yolunuz düşerse, yağmurlu havada canınız 'çılgınca' çimleri sulamak isteyebilir ve bunun yüzünden para cezası alabilirsiniz. Yetkililerin bu yasağı çıkarma motivasyonunu gerçekten merak ediyoruz!

2. İngiltere'de camdan halı silkelemek/çırpmak yasak!

Birleşik Krallık umarım bu yasayı göç eden Türkler için çıkarmamıştır. Bildiğiniz üzere ülkemizde camlardan halı, kilim, sofra bezi silkelemek oldukça yaygın bir alışkanlık. Sırf bu yüzden komşusuyla küs olanların sayısı hiç de az değil. Ama sakın İngiltere'de bu hataya düşmeyin!

3. Sihirbaz değilseniz Avustralya'da tavşan besleyemezsiniz!

www.pexels.com

Avustralya'nın sadece Queensland çevresinde bulunan tavşanlar, istilacı bir tür olarak kabul ediliyor. Eğer tavşanları çok seviyorsanız, Avustralya'da yaşamak sizin için pek mantıklı olmayabilir. Tabii sihirbaz değilseniz! Ülkede sadece sihirbazlar, tavşan araştırmacıları ve sirk görevlileri tavşan besleyebiliyor. Onlar da özel bir izne tabi!

4. Tayland'da gömleksiz araba kullanmak yasak!

Neden böyle bir yasak var bilinmez ama eğer Tayland'da araba kullanıyorsanız üzerinizde mutlaka gömlek olmak zorunda. Aksi taktirde para cezası alabilirsiniz!

5. Danimarka'da çocuğunuza her ismi veremezsiniz!

Eğer Danimarka'da çocuk sahibi olacaksınız 'Çocuğuma farklı isim verip havalı olayım!' deme şansınız yok. Hükümet tarafından belirlenmiş 18 bin kadın, 15 bin erkek ismi arasından seçim yapabilirsiniz. Farklı bir isim seçmek konusunda ısrarcıysanız Kopenhag Üniversitesi Ad Araştırmaları Dairesi ve Din İşleri Bakanlığı'ndan onay almanız gerekiyor. Yani, Elon Musk gibi çocuğunuza 'X Æ A-Xii' gibi çılgınca bir isim vermek istiyorsanız Danimarka'da çocuk sahibi olmak size uygun olmayabilir, bizden söylemesi!

6. Çin'de reenkarnasyon yasak!

Çin'de ölüp reenkarne olmayı planlıyorsanız, bunun için önce Çin Halk Cumhuriyetinden izin almış olmanız gerekiyor! Tabii, bunun kontrolünü nasıl sağlıyorlar orası biraz muamma.

7. Fransız okullarında ketçap yasak!

Fransa'da okul sınırları içinde ketçap tüketmek yasak. Bu kararın öğrencilerin sağlığı düşünüldüğü için alındığı aktarılıyor. Ve öğrencilerin haftada sadece bir gün kızarmış patatesin yanında ketçap tüketmelerine izin veriliyor.

Popüler İçerikler

Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor