Boyamanın Yaşı Olmaz: Tüm Dünyada Trend Olan Yetişkinler İçin Boyama Kitabı

Johanna Basford tarafından hazırlanan ve tüm dünyaya adeta bir virüs gibi yayılan boyama kitapları Türkiye'de de etkisini göstermiş durumda. Küçük büyük demeden kendimizi boyamaya vermiş, tek derdimizin 'renk' olduğu zamanlara dalmış bulunuyoruz.

Peki, neden bir anda kendimizi bu dünyanın içine kaptırdık?

Boyama kitabı alırken pek çoğumuzun sebebi aynı: kafa dağıtmak. Çocukken ebeveynlerimizin bizi oyalamak için kullandığı boya kitabını, şimdi kocaman insanlar olmuş bir halde kendimiz kullanıyoruz. Bunun sebebi ise aslında hayatın bizi yoran ve zorlayan kısımlarından biraz olsun uzaklaşmak.

Boyama yaparken aslında gerçek bir meditasyon yapyoruz.

Pek çok psikolog benzer şekilde görüş bildiriyor. Kağıt ile kurduğumuz bağ, kitap okurkenki dokunuşumuzdan çok daha farklı, çünkü boyama yaparken elimizde oluşan ritmik hareketler kağıda dokunuşumuzu da farklılaştırıyor.

Aynı dokunuşu ve hareketi bir süre tekrarlıyor olmaksa bir konsantrasyon gerektiriyor ve tüm bunların birleşimi ile boyama meditasyona dönüşüyor.

Boya olarak çoğunlukla kuru boya tercih edilse de sulu boya ve keçeli kalem tercih edenler de var.

Yalnız keçeli kalem için sayfanın kalınlığına dikkat etmek gerekiyor, çünkü arka sayfaya geçtiğini gördüğünüzde büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorsunuz...

Her ne kadar daha çok kadınların tercih ettiği bir uğraş olarak görülse de, aslında pek çok erkek tarafından da tercih ediliyor.

Ortaya çıkan birbirinden güzel ve farklı şaheserleri değişik konseptlerle instagram'dan paylaşmaksa, bir diğer trend!

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı