Boy Uzatmak İsteyenler İçin Tane Tane Anlatım: 15 Maddede Boy Uzatma Ameliyatı

1. Boy Uzatma Ameliyatı Nedir?

Boy uzatma ameliyatı, büyüme plakları kapanmış bireylerde estetik nedenlerle ya da tedavi amaçlı kol ve bacaklardaki kemiklerin uzatılması için yapılan bir ortopedik ameliyattır. Boy uzatma ameliyatı kozmetik amaçla yeni yeni popüler olmaya başlasa da tedavi amaçlı yıllardır yapılmaktadır ve güncel yöntemleri oldukça gelişmiştir.

2. Ne Kadar Uzayabilirim?

Hastadan hastaya değişmekle birlikte, güvenli uzama sınırı; üst bacak (femur) 6-8cm, alt bacak (tibia) 5-7cmdir.

3. Boy uzatma ameliyatında kullanılan 3 güncel yöntem vardır.

Kombine (LON); Hem kemiğin içine hem de bacağın dışına cihaz yerleştirilerek ortalama 2 - 3 ay boyunca uzatma işlemi metal anahtar yardımı ile yapılır. İstenilen uzama miktarı elde edildikten sonra bacağın dışındaki fiksatör çıkartılır.

Precice; PRECICE 2 son zamanlarda boy uzatmada kullanılan, içerisinde kendiliğinden uzayabilen manyetik çivi barındıran bir yöntemdir. Uzaktan kumandanın çivi içindeki mıknatıslarla etkileşime girmesi ile kemik uzatılır.

Stryde; Hem Stryde hem Precice 2 aynı şirket tarafından geliştirilmiştir. Tamamen aynı tasarımı taşır. Sadece yöntemde kullanılan çivilerin yapım malzemeleri farklıdır. Aralarındaki en büyük fark: Stryde yönteminde çiviye tam yük verilirken; Precice2 yönteminde ise çiviye tam yük verilmez. Precice Stryde çivilerinin Şubat 2021 tarihinde şirket tarafından üretimi durdurulmuştur.

4. Ameliyat Öncesi Süreç Nasıl İlerler?

Hastamızın hasta temsilcisiyle ön görüşme yapması sağlanır. Ardından doktorumuz tarafından muayeneye alınır, gerekli tetkikler yapılır. Hasta ameliyat olmaya uygun görüldüğü takdirde ameliyat günü belirlenir ve son bilgilendirmeler yapılır.

  • Ön Görüşme; Hastanın kendi dilini bilen bir hasta temsilcisiyle yaptığı ön görüşmede ameliyata dair tüm sorular cevaplandırılır.

  • Muayene; Doktor hastayı fiziksel olarak muayene edip; hareket açıklığına ve kaslarının esnekliğine bakar. Aynı zamanda muayene esnasında hastanın ameliyata dair beklentileri konuşulur.

5. Ameliyat sonrası süreci 5 ana başlıkta değerlendirebiliriz.

  • Hastanede Yatış; Hastalar ameliyattan sonra 5 gün hastanede kalmaktadır.

  • Fizik Tedavi Seansları; Hastanede kalınan 5 gün içerisinde fizik tedavi egzersizlerine başlanır. Kemiğin hızlı iyileşmesi ve uzama sürecinin ağrısız geçmesinde fizik tedavi egzersizleri çok önemli bir yer tutar. Bu yüzden ameliyat sonrası mutlaka bir fizik tedavi uzmanından destek alınması gerekir.

  • Pansuman; Sağlık danışmanı ve doktorun uygun gördüğü aralıklarla (genelde 2-3 günde 1) pansuman yapılması gerekir. Yaranın enfeksiyon kapmaması adına pansumanlar düzenli ve hijyenik koşullarda yapılmalıdır.

Boy Uzatma Ameliyatı Sonrası Pansuman

  • X-ray; Ameliyat sonrası kemiğin kaynama sürecini görmek için belirli aralıklarla x-ray çekilir.
  • Doktor Takibi; Boy uzatma ameliyatı sonrasında olası komplikasyon ve risklere karşı doktor takibi çok önemlidir. Doktorumuz süreci yurt dışında ya da şehir dışında geçirecek hastalarımızdan düzenli olarak x-ray ve geri dönüt ister.

6. Uzama Süreci Nasıl Olur?

Ameliyat sonrası seçilen yönteme göre metal anahtar ya da uzaktan kumanda yardımıyla kemikleriniz her gün ortalama 1mm uzatılıyor ve vücut da kendi özelliği gereği açılan boşluğu yavaş yavaş yeni kemik dokusuyla dolduruyor. Böylelikle günde 1 mm, 10 günde 1cm, 70 günde 7cm uzamış oluyorsunuz. Kombine yönteminde 4x 0.25mm, Precice 2 yönteminde 3x0.33mm.

7. Komplikasyonlar ve Riskler

Eğer ameliyatınız yeterince tecrübeli bir doktor tarafından yapılmamış, ameliyat sonrası süreçte yeteri kadar fizik tedavi alınmamış ve düzenli pansuman bakımı yapılmamışsa; sinir hasarı, eklem ve kas kontraktürleri, enfeksiyon, kemiğin yavaş kaynaması gibi komplikasyon ve riskler söz konusu olabilir.

Revizyon; Yine yukarıda belirttiğimiz gibi boy uzatma ameliyatınızı yapan doktor yeterince tecrübe sahibi değilse ve ameliyat sonrası hastanın düzenli takibi yapılmamışsa; revizyon ameliyatı sizin için kaçınılmaz son olacaktır. Bu nedenle özellikle boy uzatma ameliyatlarında doktor seçimi oldukça önemlidir.

8. Biz Kimiz?

Bul Sağlık Danışmanlık ve Turizm Ltd. Şti olarak hastalarımıza 7 yıldır sağlık turizmi alanında hizmet vermekteyiz. Şirketimiz aracılığıyla boy uzatma ve diğer ortopedik alanlarda 600’den fazla ameliyat gerçekleştirilmiştir.

9. Sağladığımız Hizmetler

  • Konaklama: Hastalarımıza talep dahilinde 5 yıldızlı otelde konaklama hizmeti sunulmaktadır. Bunun yanı sıra talep eden hastalarımıza farklı konumlarda ev kiralama hizmetlerinde de destek sağlanmaktadır.

  • Psikolojik Destek: Ameliyata dair beklentiyi gerçekçi tutmak ve süreci psikolojik olarak daha iyi geçirebilmeniz için hem ameliyat öncesi hem de ameliyat sonrası hastalarımıza ekibimizdeki psikoterapistimiz tarafından psikolojik destek sağlanmaktadır.

  • Beslenme Danışmanlığı: Kemik kaynama sürecinde beslenme çok önemlidir. Bu nedenle ameliyat sonrası kemik iyileşme sürecini hızlandırmak için hastalarımıza özel beslenme danışmanlık hizmeti sağlanmaktadır.

  • Diyetisyenlik Desteği: Kemik kaynama sürecinde beslenme çok önemlidir. Bu nedenle ameliyat sonrası kemik iyileşme sürecini hızlandırmak için hastalarımıza diyetisyenlik hizmeti sağlıyoruz.

  • Kendi Dilinizde Hasta Temsilcisi Desteği ve Refakatçi Eşliği: Yurtdışından gelen hastalarımız için kendi dilini bilen bir hasta temsilcisi ve hastane süreci boyunca ihtiyaçlarını karşılaması için refakatçi desteği sağlanmaktadır.

  • VIP veya Ambulans ile Hasta Transferi: VIP transfer araçlarımız ile yurtdışından gelen hastalarımız havalimanında karşılanıp otele kadar eşlik edilmektedir. Ameliyat sonrası ihtiyaç durumunda hastalarımızın ambulans ya da VIP transfer ile ulaşımları sağlanmaktadır.
  • 7/24 Ücretsiz Tıbbi Destek: Ameliyat sonrası hastalarımız ne zaman isterse hasta temsilci ya da doktorumuzdan 7/24 ücretsiz tıbbi destek alabilirler.

Boy uzatma ameliyatı öncesi doktor ile online konsultasyon

  • Düzenli Aylık Etkinlik: Hastalarımızın keyifli anlar geçirmesine önem vermekteyiz. Buna bağlı olarak hastalarımız için her ay düzenli olarak çeşitli yerlerde etkinlikler düzenlenmektedir.

Boy uzatma ameliyatına dair internette çok fazla bilgi kirliliği var. Bunlardan birkaçı:

Hormon tedavisi yalnızca büyüme plağı kapanmayan kişilerde etkili olabilir, bu nedenle boy uzatma ameliyatı olmak için en önemli şart büyüme plaklarının kapanmış olmasıdır.

Boy uzatma iğnesi ya da ilacı diye bir şey yoktur.

Boy uzatma ameliyatından sonra tekrar boy kısalması mümkün değildir.

Ameliyattan sonra kemiklerin eskisi gibi olamama gibi bir ihtimali yoktur, vücut kendini sürekli onarım halindedir. Uzama miktarına göre değişmekle birlikte; hastalarımız yaklaşık 1 yıl içinde eski sağlığına kavuşmaktadır.

Güvenli uzama sınırları üst bacaktan 6-8cm, alt bacaktan ise 5-7cmdir. Dolayısıyla tek ameliyat ile 15cm uzama sağlanamaz.

11. Ameliyat Olmuş Hastalarımız

12. Hastalarımızdan Yara İzi Örnekleri

13. Doktorumuz

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yunus Öç alanında başarılı cerrahlardan biridir. Yalnızca boy uzatma ve revizyon ameliyatında değil; bacak deformite düzeltme gibi ortopedik ameliyatlarda da ciddi başarılara sahiptir. Dünyada boy uzatma ameliyatının başarı oranı %95 gibi bir orana sahipken; Yunus Öç’ün girdiği operasyonlarda şu ana kadar herhangi bir başarısız vakaya rastlanmamakla birlikte karşılaşılan ameliyat sonrası komplikasyonlarda doktorumuz en uygun tedavi yöntemlerini uygulayarak hastaların süreci sağlıklı bir şekilde tamamlamasını sağlamıştır. Ayrıca doktorumuz başka klinik ya da hastaneler tarafından yapılmış ve komplikasyonla sonuçlanmış boy uzatma ameliyatlarının revizyon ameliyatlarını da yapmaktadır.

14. Kök Hücre Tedavisi

Kök hücre tedavisinde hücreler, iyileşme amacıyla vücuda doğrudan uygulanır. Kök hücre tedavisi iyileşmeyi hızlandırırken, aynı zamanda eklemlerin, kasların veya vücudun hasar görmüş bir kısmının işlevselliğini, hareket açıklığını ve esnekliğini geliştirmeye yardımcı olur. Bu rejeneratif tıp, ortopedide kas ve tendon iyileşmesinin yanı sıra kırık iyileşmesini artırmak için kullanılmaktadır. Doktorumuz Op. Dr. Yunus Öç bu tedaviyi kemik iyileşmesini hızlandırmak için şiddetle tavsiye etmekte ve uygulamaktadır.

Boy uzatma ameliyatlarında ameliyat öncesi dönemde detaylı bir hazırlık vardır. Ameliyat sonrası süreci en az ağrıyla geçirmeniz için ameliyat öncesinde esnemeye yönelik egzersizler yapılması gerekir. Ameliyat sonrasında kemiğin iyileşme süreci için de sigara kullanılmaması, ağır egzersiz yapılmaması ve bacağına doktor tarafından söylenenden daha fazla yük verilmemesi gerekir.

Op. Dr. Yunus Öç, Boy Uzatma Ameliyatı Hakkında Sizden Gelen Soruları Yanıtladı

Popüler İçerikler

A Millî Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki Play-Off Turu Rakibi Belli Oldu: Macaristan
Bahis Reklamı ve Teşvik İçin Soruşturma Başlatılmıştı: RTÜK Başkanı TV8 İçin İnceleme Başlatıldığını Açıkladı!
Kızılcık Şerbeti'nde Yeni Doğmuş Bebeğin Başının Örtülmesi Tepki Topladı
YORUMLAR
30.09.2022

170 cm boy var ve yetmemiş, bunu 180cm yapmış. Bıçak altına yatmak için bahane mi arıyorsunuz arkadaş siz?

30.09.2022

8 cm için bu acıya değer mi? Ayrıca minimal dediğiniz yara izleri de korkunç görünüyor.

30.06.2023

güncel fiyatlar nedir. ve sanırım maalesef aktif iş hayatında olan kişiler için pek mümkün bir ameliyat değil.. 170 cm boy yetmemiş mi diyen arkadaslar var evet yetmiyor knk.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ