Boston Dynamics'in Yük Taşıyabilen ve Sıçrayabilen Yeni Robotu 'Handle' Büyülemeye Devam Ediyor!

Boston Dynamics birbirinden büyüleyici robotlarını geliştirmeye devam ediyor. Daha önce tanıtılan ve yük taşıması ve sıçrayabilmesiyle göz dolduran Handle isimli robot yeni videosuyla da göz dolduruyor.

Depolarda çalışması için geliştirilen Handle'ın daha önce yayınlanan videosu:

Boston Dynamics, Yük Taşıyabilen ve Sıçrayabilen Yeni Robotunu Tanıttı: Handle

Atlas, Spot, BigDog robotlarını da geliştirmeye devam eden Boston Dynamics, Handle robotunun da gelecekte çok iyi işler yapacağının haberini müjdeliyor.

2 bacaklı ve tekerlekli olan Handle, taşıdığı yükleri nizami olarak da sıralayabiliyor.

İşte yayınlanan yeni video:

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR
29.03.2019

Hayranlıkla izliyoruz merak ediyoruz, belki imreniyoruz bu tür gelişmelere. 10-15 yıl sonrasını hayal edemiyorsun. Bir yandan felaket senaryolarını da düşünüyorsun. Endüstri 4.0 işsizlik. Yapay zeka ve robot teknolojisi geliştikçe insan emeğine duyulacak ihtiyacın azalacağını hepimiz biliyoruz. Amazon, Go.gle Foxconn gibi bir çok şirket robot teknolojisini kullanmaya başlayacağını açıklamıştı. Bir kaç ülke de tamamen insansız fabrikaların kurulmaya başlandığı haberlerini de okumuştuk. Bu yüzden gelecek planlarında evrensel gelir bütçesi planlamaları yapıyor devletler. Kendi açımızdan düşünecek olursak bu teknolojilerin çok gerisindeyiz ama Dünya'da iş gücü maliyetlerini azaltacak gelişmeler fason üretime dayalı ihracat oranımızı düşürüp fabrikalarımızın kapanmasına işsizlik oranımızın artmasına sebep olabilir.

29.03.2019

İnsanlar işsiz kaldığında ne yapacaklar acaba, herkes kendi ailesine yetecek kadar et süt, sebze üretimini gerçekleştirip, ürettiği ürünleri takas ederek mi yaşayacak. Köy yaşantısına mı dönüş olacak bilemiyorum...

29.03.2019

ağlamıyorum gözümü bir şey kaçtı..

29.03.2019

Medeniyettir medeniyet. Bana da oluyor.

29.03.2019

Ne var yani? Bizim de erik dalı oynayan robotumuz var. Düğün salonları için harika buluş. Çay da demliyormuş. Okeye dördüncü bile olabilir.

TÜM YORUMLARI OKU (8)