Boston Dynamics'in Yeni Robotu Tanıtıldı: Stretch

Yakın gelecekte hayatın her alanında görmeye başlayacağımız robotlar üreten Boston Dynamics'in iş dünyası için tasarlanan yeni üyesi Stretch tanıtıldı.

Stretch isimli robot, Depolar ve dağıtım merkezleri düşünülerek tasarlandı.

İşte o robot:

Popüler İçerikler

Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
YORUMLAR
29.03.2021

Canlılık 4 milyar, türümüz 300 bin, bilimimiz 500, elektriğin etkin kullanımı 140, boston dynamics 26, asimo 18, havada ters takla atıp parkur koşusu yapan atlas 5 yaşında gerisini siz düşünün. Yani yapay zeka ve robot teknolojisi hızlı ilerliyor bununla beraber dünya nüfusu hızla artıyor, yenilenebilir enerji kaynakları yerine karbon bazlı enerji kullanımı devam ediyor, sonuç daha çok işsizlik ve iklim krizi. Abd, İngiltere gibi ülkeler önlem olarak "evrensel gelir bütçesi" planlamaları yapmaya başlamıştı. Robotların yaratacağı işsizlik bu şekilde finanse edilecekmiş. Gates ve Musk da bu planı destekliyor. Yapay zeka vergileri getirilecek. Bu uygulamalar çözüm değil gibi duruyor ama sistem kendi bacağına sıkmaz devamlılığı için bir çözüm bulur, yeni iş alanları açılır sınırlama vs getirilir en basitinden nüfus azaltılır. Cidden azaltırlar önümüzdeki 40 yıla dünya nüfusunun 2 milyar artacağı düşünülürse her şeyi yaparlar dünya tarihi krizlerin savaşlarla aşıldığının örnekleriyle dolu.

29.03.2021

Boston ın robotlarının petrol platformlarında endüstriyel alanlarda çalıştırılacağı insanların yapamadığı veya yapmakta zorlandığı işleri yapacakları -20 ile 45 derece arasında çalışabilecekleri ile ilgili haberler vardı. İnsansız çalışacak fabrikaların yapımına başlanması, bazı devletlerin robot teknolojisinin ve yapay zekanın doğuracağı sorunlara karşılık fon oluşturmaya başladığı, amazon gibi büyük şirketlerin yatırımları ve testlerini düşününce teknoloji güzel olduğu kadar ürkütücü de. Mesela tekstilde Avrupa'nın fason üreticisiyiz ve yavaş yavaş maliyeti düşürmek için bu tür teknolojilere geçiş yapıyorlar bizim için kayıplardan sadece biri olacak. Yetiş ya john connor..

29.03.2021

Şunların yapıldığı yerde ve zamanda, İstanbul sözleşmesini, dinin devlette olmaması gerektiğini, liyakati konuşuyoruz mk.

29.03.2021

benim de ilk aklıma havalaninda artık bavul patlamaz geldi:)

TÜM YORUMLARI OKU (6)