Bosna Hersek'te Susiç Gönderildi

Fotoğraf / Reuters

Euro 2016 eleme grubuna kötü başlayan Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'nda, teknik direktör Saffet Susic ile yollar ayrıldı.

Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde pazar akşamı İsrail'e mağlup olan Bosna Hersek'te, Teknik Direktör Susic'in geleceğini görüşmek üzere toplanan Bosna Hersek Federasyonu Yönetim Kurulu, tecrübeli teknik adamı görevden aldı.

Saraybosna'daki bir otelde yapılan toplantı yaklaşık üç saat sürdü. Susic, toplantının ortasında otelden ayrıldı.

Toplantıya katılan Bosna Hersek Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, oybirliği ile Susic'in teknik direktörlük görevinden alınmasına karar verdi.

Futbolculuk kariyeri boyunca Sarajevo, PSG ve Kızılyıldız formaları giyen Saffet Susic, 1977-1990 yılları arasında 54 kez giydiği Yugoslavya forması ile 21 gol kaydetti.

Teknik direktörlük kariyerine 1994 yılında Cannes'da başlayan Susic, daha sonra İstanbulspor, Al Hilal, Konyaspor, Ankaragücü, Rizespor, Ankaraspor'u çalıştırdı. Susic, 2009 yılında Bosna Hersek A Milli Takım Teknik Direktörlüğüne getirildi.

Bosna Hersek A Milli Takımı ile önemli başarılara imza atan Susic, Bosna Hersek'i tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na götüren teknik adam olarak ülke tarihine adını yazdırdı.

Susic, Bosna Hersek A Milli Takımının başında toplam 49 maça çıktı, 22 galibiyet, 18 yenilgi ve 9 beraberlik elde etti.

  • AA

Popüler İçerikler

MasterChef'te Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Yaptığı İmza Tabak Dalga Konusu Oldu!
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı