Bosna Hersek'in AB Üyeliği Başvurusu Kabul Edildi

Doğan Haber Ajansı'nın AB kaynaklarından edindiği bilgiye göre, geçtiğimiz şubat ayında Avrupa Birliğine tam üyelik için müracaat eden Bosna Hersek'in üyelik başvurusu için gereken kriterleri yerine getirdiği ve tam üyelik başvurusunun kabul edildiği açıklandı.

'Bugün Bosna Hersek'in Avrupa istikametinde ve geleceği için tarihi bir gün yaşıyoruz' diyen Bosna Hersek Başbakan'ı Denis Zvizdiç bu ilerlemenin en çok Bosna Hersek gençliği için önemli olduğunu söyledi.

2013'te yapılan nüfus sayımına göre Bosna Hersek'in yüzde 50,11'ini Boşnaklar, 30,78'ini Sırplar, 15,43'ünü Hırvatlar kalanını diğer etnik gruplar oluşturuyor.  

Halkın yüzde 50,7'si Müslüman, 30,75'i Ortodoks, 15,19'u ise Katolik...

AB, Bosna Hersek'in adaylığa uygun olup olmadığına yönelik çalışma yapacak

AB Konseyi, AB Komisyonuna, Bosna-Hersek'in aday ülke statüsüne uygun olup olmadığının değerlendirilmesi görevi verildiğini açıkladı.

Verilen görev doğrultusunda, AB Komisyonu, Bosna Hersek'in ekonomisini, demokratik kurumlarını, ülkede hukukun egemenliğini ve insan haklarını değerlendirecek bir çalışma yapacak. 

Yaklaşık 1 yıl sürmesi beklenen çalışma sonucunda ülkenin AB'ye aday ülke olup olmayacağı karara bağlanacak.

Popüler İçerikler

Ekrem İmamoğlu’nun Roma Çıkarması: 73 Kişilik Kafile Lüks Otelde Konaklamış
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
20.09.2016

demekkki bizim ab'ye tam üye olamayışımızın sebebi müslüman bir ülke oluşumuz değilmiş

20.09.2016

adamlar tam üye değil sadece başvuru yaptı kardeş :D artı sen surlarına dayanan sana 300 sene hükümdarlık eden nerdeyse bir ülkeyi sende istemessin tek başına sana kafa tutan ülkeyi istemessin :D

20.09.2016

sırplar çatlasın jsjsjs

21.09.2016

Avrupa “hem ayranım dökülmesin hem de g.tüm s.kilmesin” diye bir yandan kıtadaki üretimin ve hayatın durmaması için çabalıyor bir yandan da elin Afganını, Arabını adam etmeye çalışmakla uğraşmak istemiyor. Bu yüzden de az çok kendi kültürüne yakın ama paraya da ihtiyacı olan ülkeleri birliğe katarak bu sorunu çözmeye çalışıyor. Bu işte de kısmen başarılı olduğu Polonya, Romanya , Bulgaristan gibi ülkeleri AB`den önce ve AB`den sonra diye incelendiğinde rahatça görülebilir. Özellikle Romanya`nın AB`den sonra adeta çağ atladığına Romanya`nın her iki dönemine de şahit olan herkes bilir. Yunanistan ise AB için tamamen farklı bir durum. Hem AB`ye katılma yılı hem AB`ye alınma amacı bu ülkelerden çok farklı olduğu için tamamen farklı bir kulvarda değerlendirilmeli. Yunanistan bizim komşumuz ve gizli rakibimiz/düşmanımız olduğu için kıyaslama unsuru olarak bizde çok sık kullanıldığından daha ön plana çıkıyor ama bu durum AB için her şeyin kötüye gittiğinin ya da bittiğinin göstergesi değil.

TÜM YORUMLARI OKU (23)