Boşanmanın Çocuk Üzerindeki Etkisini Akıllara Ziyan Lastik Örneğiyle Anlatan Çifte Gelen Aşırı Haklı Tepkiler

Lastiği ortak bir kararla çıkarmak neden aklınıza gelmedi?

Birçok toplumda olduğu gibi Türkiye'de de aile kurumu, toplumsal hayatın önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Hatta öyle ki toplumun sürekliliğini sağladığı için insanlarımız arasında da kutsallaştırılıyor.

Evlenmeye, çocuk sahibi olmaya büyük anlamlar yükleniyor. Haliyle de o kutsalı hiçe sayarak evlilik birliğini, aile kurumunu yıkmak büyük bir sorun haline geliyor. 

Bununla birlikte de boşanmak çiftler arasında güçleşiyor. Birbirlerine karşı olan sevgileri bitse de 'elalem ne der?' diyerek evlilik birliğini devam ettiriyorlar. Çocuk da işin içine girdiğinde 'Bu evliliği çocuk için devam ettirmeliyiz.' düşüncesiyle boşanmayı bir kenara bırakıyorlar.

Bu Tiktok videosundaki çift de yukarıda bahsettim düşüncelerle boşanmanın çocuk üzerindeki etkisini lastik örneğiyle anlatmaya çalışmış. Tabii verdikleri mesaj boşanmamak üzerine.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Aslında boşanmamanın çocuk üzerinde kötü etkileri olduğunu ve çocuğun hayatını tamamen altüst ettiğini düşünen insanlardan da tepki geldi. Bazıları kendi ailelerinden yola çıkarak boşanmanın bazı durumlarda gerekliği olduğunu anlattı.

Bu kadar anlam yüklenmeseydi ve boşanmaya öcü gibi bakılmasaydı belki de birçok çocuğun hayatı daha iyi olabilirdi. Sorunlu bir evliliği yürütmenin ne anlamı var?

Siz ne diyorsunuz?

Popüler İçerikler

Yeni Rekor Kilidi Açıldı: Popstar Yarışmasıyla Akıllara Kazınan Bayhan Dünya Listesi'nde Zirveye Yerleşti!
Rasim Ozan Kütahyalı'dan 'Yatırım Tavsiyesi Olmayan' Açıklama: "Araba ve Konut Almayın. Fiyatlar Düşecek"
Tüyler Diken Diken: Sertab Erener 21 Yıl Sonra Yine İlk Gün Gibi Eurovision'u İnletti!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
25.08.2020

21 yaşındayım, annem ve babam inatla boşanmayı reddeden ama yanyana birkaç dakika bile oturmayı başaramayan insanlar. Daha çok küçükken "boşanın bitsin" dediğim içinse kötü evlat ben oldum. Sorsan ben yarın bir gün evlendiğimde "Bu kızın anası babası yok mu?" derlermiş. Geçen kavga gürültülü 21 yılım? Sevgiyi kavga etmek sanıyor olmam? Bunlar sorun değil tabii.

26.08.2020

Evliliğin zerresi bile kutsal değil skik bir sistem. İki insanın birlikte yaşama kararın neyi kutsal ameka ve bunun için resmiyet şartnamesi olması saçmalığın daniskası. Boşanmalarda da çocuğu etkilenmesi için bireylerin karakteristik eksiklerindendir. Şu 'medeni' kelimesi statüsünde olan kişiler, kişisel eğitimi gelişmiş, karakter sahibi anne, babalar kendi ilişkilerini sonlandırmalarına rağmen akıl ve mantık çerçevesinde hareket etiklerinde çocuklarda bu ayrımdan etkilenmez.Hatta bazı durumlarda çok daha iyi olabilir. Bu ayrımdan kötü etkilenen bir çocuk varsa bu tamamen anne yada babanın karakteristik eksikliği, mantık hatalarından olur.Yoksa annemle babamı aynı görmüyorum o dozu aynı alamıyorum kafam olmuyor gibi mantık yok o saçma yeşilçam film seneryolarının skik hikayelerinde var.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ