Boşanma Davalarında Yeni Düzenleme: Bekleme Süresi Üç Yıldan Bir Yıla Düştü

Boşanma davalarına ilişkin yeni bir düzenlemeye gidiliyor. TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifine göre; boşanma davalarının reddinde bekleme süresi üç yıldan bir yıla düştü.

Boşanma davalarıyla ilgili yeni düzenleme yolda.

TBMM Adalet Komisyonu'nda, yargıya ilişkin düzenlemeler içeren Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 13 maddesi kabul edildi.

Medeni Kanun'da değişiklik yapıldı. Kabul edilen kararda boşanma davası reddiyle ilgili süre kısaltıldı. Buna göre, boşanma davalarının reddinde bekleme süresi üç yıldan bir yıla düştü.

Boşanma davası reddinin kesinleşmesinden sonra ortak hayatı kuramayan çiftlerin yeniden dava açabilmesi için gereken süre 3 yıldan 1 yıla indirilecek. Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak 1 yıl geçmesi halinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa, evlilik birliği temelden sarsılmış sayılacak ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilecek. Teklifin görüşmeleri bugün de devam edecek.

Fetullah Gülen'in Cenaze İşlemleri Başladı: Çiftliğe İş Makinesi Getirildi
AK Partili Rektörün Kızı 110 Bin TL Maaşla TBMM'de Başkan Yapıldı
İzinler Alındı: Fethullah Gülen, Çiftliğin Bahçesine Gömülürse Vergiden Muaf Olacak

Popüler İçerikler

CHP Lideri Özgür Özel'den Bahçeli'ye: "CHP, Barışa Giden Süreçte Atılacak Adıma Engel Olmayacak"
Fethullah Gülen 83 Yaşında Öldü
Acun Ilıcalı'dan Ses Getirecek Proje: Fenerbahçe, Rihanna ve ASAP Rocky ile İş Birliği Yapmaya Hazırlanıyor!
YORUMLAR
23.10.2024

Devlet ne sıkım karışıyor bu işlere anlamıyorum. İsteyen evlenir isteyen boşanır, ne bu zorluk çıkartma, bekletme, uğraştırma..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ