Boş Plaka Sorgulama Nasıl Yapılır? 2022 EGM Özel Plaka Sorgulama...

Türkiye'de sürücülerin en çok araştırdığı konulardan biri de e-Devlet üzerinden boş plaka sorgusunun nasıl yapılacağı. Yeni bir araç almak isteyen veya sahip olduğu aracının plakasını değiştirmek isteyenler boş plaka sorgusunun nasıl yapılacağını araştırıyor. Boş plaka sorgulama işleminin nasıl ve nereden yapılacağının yanı sıra pratik olmak da önem arz ediyor. Peki boş plaka nasıl sorgulanır? e-Devlet üzerinden boş plaka sorgusu nasıl yapılır? 2022 EGM SMS ile boş plaka sorgulaması nasıl yapılır? İşte detaylar...

Yeni araç sahipleri, araç sahibi olmak isteyenler ya da halihazırda bir aracı bulunanların sıklıkla araştırdıkları konulardan bir tanesi boş plaka sorgulamak. Aracının plakasını değiştirmek isteyen mülk sahipleri, 2022 EGM SMS ile boş plaka sorgulamasının nasıl yapılacağına dair internette araştırmalar yapıyor. Peki 2022 EGM SMS ile boş plaka nasıl sorgulanır? Boş plaka nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

EGM Boş Plaka Sorgulama

Bağlı olunan şehrin EGM resmi internet sitesi üzerinden boş plaka sorgusu yapmak mümkündür. Aynı zamanda il veya ilçenizde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü'nü ziyaret edebilir ya da telefon ile arayabilirsiniz. Boş plaka sorgusu için bulunduğunuz ilin ismini aşağıdaki şekilde yazıp sayfaya erişebilirsiniz. 

istanbul.pol.tr/plaka-tahsis-islemleri

SMS İle Boş Plaka Sorgulama

SMS ile boş plaka sorgulamak için yapılması gereken 5664 servisine “Detay (boşluk) Plaka” yazıp göndermektir. Daha öncesinde sorguladığınız plakaya dair bir kayıt bulunmakta ise telefonunuza plakaya dair tüm bilgiler iletilecektir. 

Sorgulama yaptığınız plaka kullanılmıyor ve boşta ise herhangi bir mesaj gelmeyecektir. SMS ile plaka sorgulama 2022 ücreti her arama için 11 TL olarak ücretlendirilir.

2022 e-Devlet ile Boş Plaka Sorgulama

Boş plaka sorgulama işlemi 2020 yılı itibariyle e-Devlet sisteminden kaldırılmıştır.

2022 Özel Plaka Nasıl Alınır?

1 Şubat 2019 tarihinden itibaren özel plaka alma işlemi için notere başvurulması gereklidir. Özel plaka alabilmek için yapılması gereken adımlar sırasıyla şunlardır:

  • Araç satışı ya da devir işlemi gerçekleşmeden önce Emniyet Genel Müdürlüğü Tescil Bürosu’na gitmeli ve talep ettiğiniz plakayı ayırtmalısınız.

  • Belirlenen yasal bağışı ödemelisiniz.

  • Noterdeki satış işlemlerinde, görevliye plaka değişikliği yapılacağını bildirmelisiniz.

  • Son olarak Şoförler Odası’na giderek plaka basımını yaptırabilir ve plakanızı alabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
Daron Acemoğlu'nun Atatürk Hakkındaki Yorumlarına Gelen Tepkiler
Fernando Muslera, Jose Mourinho'yu Hedef Aldı: "İstemiyorsa Gidebilir"