Temizlik işçisinin ‘boş kutuyu evine götürdüğü için’ tazminatsız kovulduğu BUSKİ’deki usulsüzlükler Sayıştay denetimlerine takıldı. Müdürlerin sınavsız atandığı kurumun birçok mali işleminde kusur ve usulsüzlük tespit edildi.
Temizlik işçisinin ‘boş kutuyu evine götürdüğü için’ tazminatsız kovulduğu BUSKİ’deki usulsüzlükler Sayıştay denetimlerine takıldı. Müdürlerin sınavsız atandığı kurumun birçok mali işleminde kusur ve usulsüzlük tespit edildi.
Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ndeki usulsüzlükler Sayıştay tarafından tespit edildi.
BirGün'dem Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Sayıştay 2017 yılı Denetim Raporu’na göre, BUSKİ’nin gelirlerinin önemli bir kısmı faiz giderlerine gitti. 2015 yılında 4,4 milyon TL faiz gideri bulunan kurumun iki yıl sonraki faiz gideri tam 62 milyon TL’ye ulaştı.
BUSKİ’nin 2017 yılı hesaplarını mercek altına alan Sayıştay, burada da hata tespit etti. Rapora göre, ‘Kişilerden alacaklar hesabındaki’ 46 milyon 851 bin TL, bu hesapla ilgisi bulunmamasına karşın usulüne aykırı bir şekilde yanlış yardımcı kod kullanılarak muhasebeleştirildi.
Ayrıca İnegöl Belediyesi’nden devralınan borçlar da hatalı muhasebeleştirildi.
BUSKİ’nin Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı taşınmazlar da kayıt altına alınmadı. Raporun ilgili bölümünde, “Kurumun 139-Diğer Kurum Alacakları Hesabında bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden olan alacaklarına karşılık bu kurumdan alarak devir işlemlerini tamamladığı taşınmazların ilgili varlık hesaplarına kayıtları yapılmamıştır” denildi.
Bursa'da merkez ilçe belediyesinde taşeron firmaya bağlı çalışan 4 çocuk, 10 torun sahibi 59 yaşındaki Emine Arık, boş çikolata kutusunu aldığı için 16 yıldır çalıştığı kurumdan tazminatsız işten çıkartılınca başlattığı hukuk mücadelesini kaybetmişti.
Emine Arık şunları söyledi:
“Dokuz sene önce yaşadığım bu olaydan ötürü birçok sağlık sorunu yaşadım. Yaşamıma eskisi gibi devam edemiyorum. 16 sene boyunca görev yaptığım kurumdan bir kez dahi ‘ihtar’ almadım. Sınavsız atamalar yapılıyormuş. Benim asıl işten atılmamın nedeni, o kurumda görevli bir yetkilinin yakınını işe almak istemesi. Birkaç kez işten ayrılmamı istediler ancak emeklilikte yaşa takıldığım için günümün gelmesini beklediğimi söyledim. Sonra da böyle bir iftirayla beni işten attılar. Çikolata kutusunun bırakıldığı yer benim çalışma alanımdı. Yani çöp kovalarının olduğu yerdi. Üstelik kamera kayıtları ile sabittir ki ben kutuyu kurumun dışına çıkarmadım. Sadece bulunduğu yerden aldım. Bana hırsız damgası vurdular. Bunun peşini bırakmayacağım. Ben ölürsem, kızlarım bu davanın takipçisi olacak.”
Görünmez üst geçidi yapan, Metresi 1 liralık hortumu 78 liraya alan, İspark'ta 90 Milyon TL lk yolsuzluğu " biz aramızda hallettik, müdürlerin kulağını çektik" diyen zihniyetten başka ne beklenir ki?
şerefsizler. lafa gelince din Allah müslümanlık derler icraata gelince yemedikleri halt kalmaz. söyleyecek küfür bulamıyorum. hangisini seçsem az gelir diye vazgeçiyoruım.
E yuh yani, bu olay 9 sene önce yaşanmış. Daha önce aynı olayı verdiğiniz haberden sanki yeni olmuş gibi anlaşılıyordu. Şimdi gene baktım habere, sadece arada bir yerde 8 senedir devam eden dava karara bağlandı gibisinden bir ifade var, onu da sinirden dikkate almamışım. Verdiğiniz haberleri gidip başka kaynaklardan da kontrol etmek gerekecek anlaşılan.