Boş Gebelik Ne Demek? Belirtileri Nelerdir?

Gebelik testinin pozitif çıkmasına ve hamilelik belirtilerinin yaşanmasına rağmen birçok kadın üzücü sonuçlarla karışılabiliyor. Erken gebelik kayıplarının yarısından fazlasını oluşturan boş gebelik, ne yazık ki yumurtanın döllenerek rahme yerleşmesine fakat embriyonun oluşmamasına neden olabiliyor. Bebek bekleyen herkesin başına gelebilecek boş gebelik ne demek? Belirtileri nelerdir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Boş gebelik halk arasında su gebeliği olarak bilinmektedir. Hamileliğin ilk 3 ayında görülen bu durum, yumurta ve spermde kalite düşüklüğü ya da kromozom bozukluları sebebiyle oluşabiliyor. Bazı kadınların henüz hamileliğinin farkında olmadan karşılaştığı boş gebelik, sabah bulantısı ve meme hassasiyeti gibi erken gebelik belirtilerinin yaşanmasına da neden olabiliyor. Peki, boş gebelik ne demek? Belirtileri nelerdir? Konuyla ilgili detayları sizin için hazırladık…

Boş Gebelik Ne Demek?

Boş gebelik; gebelik kesesinin oluşması ancak gebelik kesesi içinde embriyonun bulunmamasıdır. Tıpta blighted ovum şeklinde ifade edilen boş gebelik durumunda yumurta ve sperm döllenerek kese oluşturur ancak embriyo gelişmez. Hamileliğin ilk 3 aylık döneminde meydana gelen boş gebelik; düşük kaliteli sperm, yumurta, anormal hücre bölünmesi ya da kromozom bozukluğundan dolayı ortaya çıkar.

Boş Gebelik Belirtileri Nelerdir?

Boş gebelikte progesteron ve östrojen hormonlarında artış yaşanacağından normal bir gebelikte görülen mide bulantısı ve göğüslerde hassasiyet gibi tüm belirtiler yaşanabilir. Gebeliğin ilk işaretlerinden biri olan adet gecikmesi de boş gebelikte yaşanan bir durumdur. Yapılan test pozitif çıkarak kişileri hüsrana uğratabilir. Boş gebelikler de bazen kasıklarda kramp ve hafif kanamalar da görülebilir. Öte yandan boş gebelik bazı kadınlarda hiçbir semptom göstermemektedir.

Boş Gebelik Nasıl Sonlandırılır?

Boş gebeliğin iki çeşit tedavi seçeneği mevcuttur. İlki ilaç kullanımı ile düşük yapılması diğeri ise kürtajdır. İlaç tedavisinde rahme yerleşen dokuların atılması birkaç gün sürebilir ve şiddetli kanamalar görülebilir. İlaç ağız yolu alınır veya vajinaya yerleştirilir. Kürtaj ise dokunun bir kerede vücuttan tamamen çıkarılmasına yöneliktir. Boş gebelik mutlaka sonlandırılmalıdır. Boş gebeliğin normal bir gebeliğe dönüşme ihtimali yoktur. Yeni bir gebelik planı için en az 2-3 adet döneminin geçmesi tavsiye edilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Anne-Baba Olmak İsteyenlerin Korkulu Rüyası Boş Gebelik Hakkında Yeterince Bilgiye Sahip misiniz?
Dış Gebelik Nedir? Dış Gebelikte Gebelik Testi Pozitif Çıkar Mı? Dış Gebelik Belirtileri...
Hamilelikte Düşük Neden Olur? Düşük Belirtileri…

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda TV Ekranları Fena Karıştı: 5 Dizinin Ertelendiği Sezonda 6 Dizi Şimdiden Final Yaptı!
Wanda Nara'nın Icardi'nin Mesajını İfşaladıktan Sonra L-Gante'yle Yaptığı Paylaşım Icardi Fanlarını Kızdırdı!
Türkiye'de 9.05'te Hayat Durdu! Atatürk'e Saygı Duruşu!