Borsada Vergi Gündemi Durulmuyor: İşlem Vergisi Ne Kadar? Mehmet Şimşek Ne Dedi?

Bütçe gelirlerini artırmayı hedefleyen Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi düzenlemeleri yaparken, hiç vergi alınmayan alanlara dokunmaya hazırlanıyor.

Finansal alanda son dönemin önemli düzenlemelerinden olan kripto varlıklarda yapılan yasa hazırlıklarıyla gündeme vergi de oturdu. 

Kripto yatırımlarına getirilmesi planlanan on binde 4 oranında işlem vergisinde anlaşma sağlanırken, gözler Borsa İstanbul’a döndü.

Pandemi sonrası halka arzlarla parlayan Borsa İstanbul'daki yatırımlara da vergi geleceği söylentileri sabahtan bu yana sosyal medyada yankılanıyordu.

Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre, önce binde ardından on binde olarak açıklanan vergi oranı gündem oldu. Gelir vergisi şeklinde değil, yasada mevcut olan ve tebliğ değişikliğiyle yürürlüğe girecek on binde 2'lik bir vergi oranı ortaya çıktı.

Sonrasında Bloomberg'e açıklama yapan Bakan Mehmet Şimşek, söylentilere son noktayı koydu.

Şimşek, kripto varlıklar ve hisse senedinde kazanca dayalı olmayan 'Çok sınırlı bir işlem vergisi gündemimizde' dedi.

Bloomberg’e konuşan Şimşek, 'Hedefimiz vergide adalet ve etkinliği sağlamak vergilendirilmemiş hiçbir alan bırakmamaktır. Bu çerçevede üzerinde çalıştığımız vergi paketiyle ilgili bu aşamada söyleyeceğimiz tek şey; kripto varlıklar ve hisse senedinde kazanca dayalı bir vergi öngörmüyoruz' ifadelerini kullandı.

Borsa İstanbul'da sabahtan bu yana vergi gündemiyle oluşan dalgalanmada da yatırımcıların başı döndü.

Borsada Hisse Yatırımından Kazananlara Vergi Geleceği İddialarında Yorumlar Coştu

Popüler İçerikler

Misafirlikte Önüne Koyulan Yemeği Beğenmeyen Twitter Kullanıcısına Tepki Yağdı
Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın Annesi Denizde Kalp Krizi Geçirerek Hayatını Kaybetti
Diyanet'in Amerika'daki Villalarını ve Mal Varlığını Duyan Fatih Altaylı Açtı Ağzını Yumdu Gözünü
YORUMLAR
05.06.2024

amaç zaten bir laf at ortaya gündem yaratmak ve Bi yerlerde kazanç sağlamaya çalış enflasyonu dengelemeye uğraşma vergileri arttır bütün hepsi bize girsin size ne kaldı ki gelsin paralar ah ahh ama bizim halkımıza müstahak bunlar

05.06.2024

şimşek halkı süründüren bir çalışma yapmaktan başka bir şey bilmiyor maalesef halkı üstüne bukadar zam zam nereye kadar dertleri nedir bunların. cumhurbaşkanlığı harcamasini neden göremiyoruz halk olarak neden kısıtlama gelmiyor saraya neden halka geliyor simsek senin için hırsız diyorlar di demekki doğru halkın cebindeki kuruşa kadar almak için hee türlü hikayeler uyduruluyor.

05.06.2024

Vergilendirilmemiş hiç bir alan bırakmamak… Bakanım verginin vergisini ödüyoruz vergiception olduk vergi biz olduk vergi… Şahsi önerim bize vatandaş diye hitap edilmesin artık vergi diyin yürüyen nefes alan ve şükür eden vergiler…

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ