"Borsa'ya Saldırıyorlar" Diyen Turgay Güler'e Sosyal Medyada Tepkiler ve Sorular Birikti

Borsa İstanbul'daki seçim belirsizliği fiyatlaması 14 Mayıs öncesi çoğu kişinin dikkatini çekmezken, küçük yatırımcılar 2022'deki yükselişlere alışmışken, 2023 başında bu yana isyandaydı. 2022 Eylül'de de BİST'te bazı oynaklıklar görülmüş, yargıya intikal ederken, kamuya açık olmayarak tam olarak aydınlatılamamıştı. O dönemden bu yana ara ara Kemal Kılıçdaroğlu, SPK, Borsa spekülatörleri gibi bazı önemli unsurlara uyarıda bulunuyor. Ancak 14 Mayıs seçimlerinden Cumhurbaşkanlığı oylamaları sonucu belirlemeyince, piyasalarda görülen oynaklık iktidar kanadının ilgisini çekmeye başladı.

Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi 2022'de yüzde 200'e yakın yükseliş sergilerken, mevcut yatırımcıların yaklaşık yarısı kadar da yeni yatırımcı girişi sağlamıştı. Ancak 2023 başından bu yana da yaklaşık yüzde 20 geriledi.

Tabi tek düşen borsa dünyada BİST değildi. Asya'da Hang Seng de yılbaşına göre gerilerken, ABD'de S&P500 ve Nasdaq endeksleri de geçen yaz aylarında Fed'in faiz kararlarıyla sert gerilemişti. Ancak kimse de ülkede, "faiz eliyle borsa Biden'a operasyon çekiyorsunuz" dediğini hatırlamıyoruz.

Ama Türkiye'de işle öyle yürümüyor. Gazeteci Turgay Güler, dün ve ondan önceki gün yükselişler görülen BİST 100 endeksinde bugün düşüş olunca bir paylaşım yaptı. Paylaşımında, "An itibariyle Bay Kemal kazansın diye Borsa'ya, ekonomiye saldırıyorlar. Kimlerin yaptığı tek tek biliniyor. Hesabı sorulmayacak zannediyorlar" ifadeleri görüldü.

twitter.com

Bugün finans piyasaları eliyle "operasyon" çekildiğini söyleyen tek kişi Güler değildi. Eski milletvekili Külünk de bu konuya değinmeden geçmedi.

Borsa'dan Sonra TCMB ve Bankalar Hedefte! AKP'li Eski Vekil Metin Külünk Uyardı: "Kendinize Gelin"

Turgay Güler'e destekler göze çarptı.

Ancak karşıt görüşler çoğunluktaydı.

Bazılar eğlenceli olurken,

Bazıları da üzücü ve düşündürücüydü.

Uzmanların da paylaşımları görülürken,

Sorgulamalar kesilmedi.

Bugün yaşananların ağırlıklı olarak seçim belirsizliği,

Kredilerde yaşanan değişimler etkili oldu.

👇

👇

👇

Sizce Borsa'da neler oluyor? Operasyon mu? Piyasa dinamikleri mi? Yorumlarda buluşalım.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

İngiliz Ekonomist Timothy Ash, İktidara Yakın Medyanın Odağında! İsyan Etti: "Yalancılar"
Yabancı Kurumların ve Ekonomistlerin Borsa, Dolar Yorumları: İkinci Tur Öncesi Piyasalarda Ne Olacak?
"Kriz Kahini" Nouriel Roubini Türkiye'de Seçim Sonrası Bekleneni Açıkladı: Kriz, Sosyal Medyada Goygoya Döndü

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
19.05.2023

Şimdi spekule edip borsayı patlatıp suçu kk oğlu kazansın diye dij minnaklar yaptı deyip hem can yakacaklar hem vatanmillet Sakarya ezanlar dinmez bayrak inmez söylemine girisecekler Rabbim bizi bu yıkımdan koru ülkenin iyice içine edecekler

19.05.2023

bes buyuk aile! dis mihrak! operasyon ceken! londra tefecileri! amerika`nin usaklari! teroristler! baska kaldi mi? bakin bu kelimelere bu halktan inananlar cok coookk fazla. maalesef bunu yenmek inanin cok zor. "tencerenin bos olmasi, ceplerin bos olmasi iktidari yikar." soylemi de coktu bu sefer. Kilicdaroglu kazanirsa da(umarim kazanir herseye ragmen ) cok sikintili bir donem olacak.

19.05.2023

bokumu seviyorum bu iti sevmiyorum irin siciyor sadece etrafa

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ