Borsa Manipülasyonu Operasyonunda 5 Kişi Tutuklandı

Borsa İstanbul hisselerinde manipülasyon yaparak haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla mahkemeye çıkarılan 8 şüpheliden 5'i tutuklandı.

3 şüpheli ise yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı yaptıkları iddiasıyla 2'si yurtdışında olan 10 şüpheli için gözaltı kararı verilmişti. 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma', 'Kurulan Örgüte Üye Olma' ve '6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet' suçlarından 8 şüpheli, polis tarafından üç gün önce gözaltına alınmıştı.

5 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 şüpheli, bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Savcılıkça ifadeleri alınan şüphelilerden aralarında Mehmet Akdere'nin olduğu 5 şüpheli tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Diğer 3 şüphelinin ise yurt dışı yasağı ve en yakın karakola imza şartıyla serbest bırakılmaları istendi.

'İşlem bazlı piyasa dolandırıcılığı'

Sorguları yapılmak üzere nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan Mehmet Akdere’nin arasında bulunduğu 5 şüpheli, Sermaye Piyasası Kanununun 107. Maddesi uyarınca 'İşlem bazlı piyasa dolandırıcılığı' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Suat Okuyan'dan İş İnsanlarına Çağrı: Ali Erbaş İçin Araba İstedi
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
05.10.2022

Dikkat edin "Bu haberler dandik Türk medyasında yok" , Euro çökmek üzere , Deutsche Bank ve Credit Suisse batmanın eşiğinde , Vatikan credit suisse'den mevduatını çekmiş , Deutsche Bank hisseleri dipte , kaldıraçı kalmamış , İngiltere yarım trilyon pound piyasaya sübvansiyon yapacakmış. Ben kış sonuna batarlar diyordum , oraya kalmamış. USD'nin ömrü ise 2023 sonu ama belli olmaz , ben mevduatımı 1640 Ons/Usd'den altına yatırdım , hazırlıklı olun batıda ortalık fena kızışıyor. Bu arada hiç lazım değilmiş gibi koreler dalaşmış , Çin'de ters köşe yapıp Tayvan yerine Vietnama dalaşmış. Baya eğlenceli günler bizi bekliyor.

05.10.2022

Bahsettiğin olaylar doğru, ancak; 1. konuyla ilgisi ne? 2. battılar, öldüler dediğin ülkeler vatandaşı zamlardan etkilenmesin diye o paraları sübvanse ediyor. buhar edip, uçurmuyor yani.

05.10.2022

Sadece hapis yetmez kazanca el koymazsan hic bir anlami yok birileri birilerine yaptirmaya devam eder.

05.10.2022

hangi hisselerde manipülasyon yapıldı? işlem hacmi ne kadar? eğer bist100 deki düşüşten bahsediliyorsa öyle bikaç milyonla falan yapılacak iş değil bu. borsanın günlük işlem hacmi bile milyarlarla ifade ediliyor. 100milyon lira hesaplı sıradan insanların yapabileceği işler değil bunlar. günah keçisi aranıyor olabilir. iki gün sonra çıkıp sorumluları yakaladık diyebilirler

TÜM YORUMLARI OKU (6)