Türkiye'de takipteki alacakların toplam kredilere oranı yüzde 1,53 oldu. Çankırı'da bu oran yüzde 0,59 ile Türkiye'nin borcuna en sadık ili oldu.
Türkiye'de takipteki alacakların toplam kredilere oranı yüzde 1,53 oldu. Çankırı'da bu oran yüzde 0,59 ile Türkiye'nin borcuna en sadık ili oldu.
Ekonomim'den İbrahim Ekinci haberine göre, takipteki alacaklar toplam krediler içerisinde yüzde 1,53 oranında pay alıyor.
Takibe dönüşüm oranı bankacılık sektörü genelinde yüksek olmazken bazı illerde genel ortalamanın üzerinde oldu. Konya'da borçların gecikmesiyle ortalamanın iki katından fazla takibe düşen borç bulunuyor.
İzmir, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Muğla, Çorum ve Trabzon gibi iller de yüzde 1’in altında kaldı.
Hatay'da inşaat sektörünün takipteki alacak oranı yüzde 31,86 olurken, turizmde de bu oran yüzde 16,30 seviyesinde oluyor.
Kilis’te finansal sektörde takipteki alacak oranı yüzde 75,38 ile dikkat çekiyor. Tekstil sektöründe de bu oran yüzde 22,34 olurken, Osmaniye’de enerji sektörü yüzde 25,59 ile ilk sırada geliyor.
Türkiye genelinde enerji sektörü takibe düşen oranların yüksekliği ile birçok ilde öne çıkıyor. Aynı şekilde inşaatta da yoğun borç sorunu görülürken, onları tekstil takip ediyor.
İllere bakıldığında bazı llerde sektörleri ya da şehri domine eden şirketlerin sorunlu olması etkili olduğundan, ortalama olduğu anlamına gelmiyor.
Üç büyük şehirde ise takipteki alacak miktarının yüksekliği, ticaretin doğası gereği olurken, İstanbul'da miktar 69,4 milyar, Ankara’da 23,3 milyar, İzmir’de 5,5 milyar TL.
Bir diyarbakırlı olarak gurur duydum 🤣