'Bor'dan Nasıl Para Kazanılır? Emin Çapa, Armağan Çağlayan'a Konuk Oldu: 'Teknolojide Gelecek Eğlencede' Dedi

Türkiye ekonomisi, son 1 yılı çok hızlı olmak üzere sorunları ile gündemde. Uzmanlar çok uzun zamandır uyarılarda bulunuyor. Hatta işin tam anlamıyla mutfağında olanlar Türkiye'de ekonomiyi daha doğrusu ekonomi yönetimini hep eleştirdiler diyebiliriz. 2000'ler krizlerle başlarken, değişen Türkiye'de kriz sonrası bir iyileşme görüldüğünde de kaynaklar, üretim, gelir dağılımı konularında hep uyarıda bulunuldu. 2010'larda ise uyarıların dozajı artarken, dünya da bu 22 yılda büyük değişimler yaşadı. Emin Çapa da bu konuda hep eleştirel kalanlardan oldu. Neden mi? Kendisi Armağan Çağlayan'ın Youtube kanalında anlattı.

Armağan Çağlayan, Türkiye'de 'jüri üyeliğini' başlatan isimlerden olurken, son dönemde Youtube kanalı 196sekiz'de konukları ve konuştukları ile gündem olmaya devam ediyor.

Emin Çapa, aslen gazeteci ancak ekonomi alanında uzmanlaşmış bir isim. Deneyimli bir medyacı olan Çapa, uzun yıllardır gazete, radyo ve TV'de ekonomi anlatıyor.

Meslek hayatına gazete, dergi ve radyolarda başlayan Çapa, 20 yıl kadar CNN Türk'te çalıştı. Son yıllarda kendi Youtube kanalı ve HalkTV'de yayın yapıyor. Armağan Çağlayan'ın 196sekiz yayınında ise Çapa, önce kendisine sonra da ekonomiye dair içindekileri döktü.

Gözlerden uzak ama saklamadan yaşadığı bir hayatı var Çapa'nın. Özellikle eşi ile ilişkisi yılların ardından gözlerden kalpler çıkarırken, sadece oğlu Sencer'in değil, birçok hayvan ve bitkinin de babası.

www.instagram.com

Emin Çapa, Halk TV'de daha önce CNN Türk'te de aynı isimle yaptığı ekonomi yayınlarını hazırlıyor ve sunuyor. 'Dünyanın 1001 Halini' anlatamaya çabalayan Çapa, yayınlarında yer yer yükselmesiyle ünlü olurken, bunu nedenini Çağlayan'a şöyle anlatıyor👇

Bildiklerinin ve kazandıklarının dünya kaynağı olduğunu düşünen ve bunları paylaşmak istediğini anlatan Çapa, ekonomiye sadece para olarak bakmıyor. Teknoloji, strateji, kaynak kullanımı gözlüğünden Türkiye'nin aslında 19 yüzyıl kafasıyla yönetildiğini, 20. yüzyılı yaşamaya çalıştığını gördüğünde 21. yüzyılın sonunu hayal eden dünyada 'Türkiye'de nereye baksam fırsat görüyorum' diyen Çapa bu tabloya dayanamıyor. söylerken şöyle özetliyor: 

Türkiye zeki ve parlak çocuk. Büyük bir fırsat ve potansiyel ülkesi ama potansiyel statik enerji iş yapmaz kinetik enerji iş yapar. Kinetik enerjide ortaya çıkacak olanı ben görebiliyorum. ulaşılabilecek refahı görüyorum ve bunu olmamasına üzülüyorum.

Emin Çapa ekonomiye değinmeden kaçamadı: "Bana soruyorlar paramızı bankadan çekelim mi? El konulur mu paramıza?"

Ben 2 yıl önceye kadar öyle bir şey olmaz diyordum. Türkiye tarihinde böyle bir şey olmadı. Ama artık ben Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptıklarından sonra kendisine kefil olamam. Ben diyorum; benim param bankada, sizinkine karışmam.

"5 liralık bor madeni ile gururlanıyoruz. O madenden üretilen pil 180 bin dolar!"

Bordan para kazandık diye bakan açıkladı. Hesapladım kilosu 30 küsur cente geliyor. 5 lira civarı. 5 liraya ne var diye baktık. Roka bulduk. 1 demet roka fiyatına maden satıyoruz bununla övünüyoruz. Borda üretilen lityum piller ne kadar? 180 bin dolara satılıyor. İçine akıl ve bilim sokamadığınız her şey değersiz.

Teknolojide dünyayı bekleyen en önemli trendleri de anlatan Emin Çapa'nın ekonomi, akıl, bilim ve en önemlisi de vicdan dolu sohbetinin tamamı burada👇

Popüler İçerikler

Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR
22.07.2022

çok bilgili, merhametli ve omurga sahibi bir adam

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ