'Boncuk' İsimli Köpeği Döverek Öldüren Caniye Ödül Gibi Ceza

Ankara'da bahçede bağlı olan 'Boncuk' isimli köpeği döverek öldüren caniye ödül gibi bir ceza verildi.

AK Parti’nin Meclis’e sunduğu ve yürürlüğe giren sokakta yaşayan hayvanlara yönelik yasa tasarısı sonrası Türkiye’nin farklı kentlerinden hayvan katliamı görüntüleri gelmeye başladı. Ankara Altındağ'da 27 Haziran'da Ahmet Haco, komşusu Hasan Sarılar'ın bahçede bağlı olan Golden Retriver cinsi köpeği 'Boncuk'u gece yarısı tekmeleyerek yaraladı.

Yaralanan köpek veteriner kliniğine götürüldü ama hayatını kaybetti. Veterinerde yapılan muayenede, köpeğin vücudunda ağır travma izlerine rastlanırken, Hasan Sarılar, Ahmet Haco hakkında şikayette bulundu.

Köpeği döverek öldürdüğü iddia edilen Ahmet Haco hakkında iddianame düzenlenerek, Ankara 40'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanık Haco, iddianamedeki ifadesinde köpeği darp etmediğini ileri sürerek, üzerine atılı suçu kabul etmediğini belirtti. İddianamede, köpeğin yapılan fiziksel muayenesinde arka bacaklarda his kaybı görüldüğü, künt travmaya bağlı bir yaralanmanın meydana geldiği; ancak hayvanın yapılan tedaviye cevap vermeyerek öldüğü belirtildi.

Mahkeme, sanık Ahmet Haco’ya, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında 'Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan 5 ay hapis cezası verdi.

40 Yıl Önce Evlerini Terk Ettiler: Kayıp Yunan Köyü Ortaya Çıktı
Pazartesiye Dikkat: İstanbul'da Okul Saatleri Değişti
Börekçide Skandal Olay: Kadını Taciz Ettiler, Eşini Öldüresiye Dövdüler

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Miss Turkey 2024'te İlk 20'ye Giremeyen İpek Kuşçu'nun "Ben Hep Güzeldim" Açıklaması Tartışma Yarattı!
Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Birinciliğini Öğrenen Bülent Ersoy'un Benzetmeleri Fena Topa Tutuldu
YORUMLAR
05.09.2024

Evcil hayvanınız varsa evden dışarı salmayın. Kapınızın önü bile güvenli değil. Çünkü irfanlar, bu canlıların anayasal güvence altına olmadığını ve içlerindeki sadistlikleri kustuklarında en fazla adlî kontrol şartıyla serbest bırakılacaklarını bildikleri için daima öncelikli hedefleri olacaktır. Halkın dışlanıp kendilerinin el üstünde tutuldukları bu dönemin imkanlarını sonuna kadar kullanırlar ne yazık ki.

05.09.2024

Ben cama çıktığında bile tedirgin oluyorum. Barzo heriflerde silah takviyesi de olduğu için her an her şeyi yapabilecek psikopatlıktalar.

05.09.2024

Ayrica LUTFEN kedinizi, kopeginizi hicbir canlinizi sokaga salmayin disarida bir suru serefsiz var salmayin devirden igreniyorum!!!!!!

05.09.2024

soyadına bak sen zaten başka söze gerek yoktur.

TÜM YORUMLARI OKU (38)