Bomboş Cesaretiyle Sürmanşetinde Hilafet Çağrısı Yapan Yeni Akit'e Tepkiler Yükseliyor!

Yok yav... Bu kadar kolay mı?

Burnunu sokmadığı konu ve hedef göstermediği insan kalmayan Yeni Akit isimli gazete, her zamanki gibi bugün de rahat durmadı.

Yaramaz çocuk gibi yerinde durmayıp herkesi sinirlendiren Yeni Akit, eski Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Ağırakça'nın hilafetle ilgili sözlerini sürmanşete taşıdı.

Prof. Ağırakça, haberde "Hilafetin ihya edilmesi TBMM’nin yetkisindedir. Şayet ki çoğunluk herhangi birini halife seçtik kararını verirse bunda hiçbir sıkıntı olmaz. Meclis 15 dakika sürecek bir kararla bunu bitirebilir” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın görüşlerinin yer aldığı haberde, Türkiye’de tek partili dönemde ‘Müslümanların büyük sıkıntılar yaşadığı’, hilafetin kaldırılması, harf inkılabı, ‘şapka zulmünün’ ve ezanın Türkçe okutulmasının ‘şok’ etkisi yarattığı ifade edildi.

İslam dünyasını bir araya getirecek tek şeyin ‘hilafet’ olduğu savunan Ağırakça, “Ümmet kısa sürede hilafetin etrafında birleşir.' dedi.

Ağırakça’nın hilafet talebini utanmadan ve çekinmeden manşete taşıyan Yeni Akit'e sosyal medyada tepkiler yükseldi.

@AltunkayaSevcan

@duyguyavuzz

@GaziCaglar

@HhaaNdde

@GungorKurubas

@serefozmen55

@Pnar21371063

@monsieurdvf

@GultekinBerkant

Sizce bizi neler bekliyor? Yeni Akit'in bu kadar rahat bir şekilde bu talebi yayınlaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

@turkalican

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
22.03.2021

diyelim ki hilafeti getirdiniz, halife olmak içinde şartlardan biri erkek olmak. bunların sübyancı peygamberi de "başına bir kadın getiren bir toplum felah bulamaz" sözünün sahibidir. şimdi kadının yönettiği ülkelere bakıyorum bir de, islamın hüküm sürdüğü ülkelere ve anlıyorum ki bunların dertleri ülke refahı, insan hayatı filan değil. çoluk çocuğa hayvana kadına tecavüz etmek. artık ülke insanının da kafasının içinde ne varsa(beyin olmadığı kesin) bunları savunuyor.

22.03.2021

Bahsettiğin ayetleri yazabilirsen;yazdıklarının arkası ne kadar dolu herkes öğrenmiş olabilir..açıkcası o ayetleri bende çok merak ettim mümkünse bizimle paylaşabilirmisin?

Pasif Kullanıcı
23.03.2021

Utanarak söylüyorum ki kendisi benim bir dönem hocamdı üniversitede. Tam bir Arap milliyetçisidir. Laf olsun diye demiyorum; ciddi ciddi Arap milliyetçisidir. Herhangi bir Suriyeli herhangi bir Türk'e nazaran kat kat daha yakındır ona duygusal olarak. Derslerde dersin içeriğiyle alakası olmadığı hâlde gerekli gereksiz bir ton masal anlatmayı da pek sever. Kadınların doğurganlığının öneminden ve kadın sağlığı açısından ne kadar faydalı olduğundan girer Arap kültürünün dünyanın en süper kültürü olduğundan çıkar. Dersin adı atıyorum Ortaçağ'dır mesela ama tüm anlattıkları böyle saçma sapan şeylerden ibarettir. Bizzat tanısanız bu adam profesör nasıl olmuş dersiniz; öylesi bir adam.

Pasif Kullanıcı
23.03.2021

Derslerinden zerre kadar olumlu bir katkı görmüş olsaydım hakkında böyle konuşmaz, kötü düşünsem de en azından bu katkının hatırına saygımdan susardım. Yardımcı doçentlerin hatta arada vekaleten derslere giren asistanların bile derslerinde ufkumuzu açacak yeni şeyler öğrenirken bunun derslerinde bomboş dedikodular dinlemek zorunda kalıyorduk.

22.03.2021

#akit(ler) kapatılsın

TÜM YORUMLARI OKU (35)