Bombalı Saldırı Şemdinli'yi Bu Hale Getirdi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde dün gece bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü'nün de bulunduğu bölgedeki saldırıda can kaybı ve yaralanan olmazken, aralarında hastanenin de bulunduğu çok sayıda bina ve iş yeri hasar gördü. 

Dün gece saat 20.00 sıralarında patlayıcı yüklü araç Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü’nün de bulunduğu bölgede infilak ettirildi. Can kaybı ve yaralanan kimsenin olmadığı şiddetli patlamada, aralarında Şemdinli Devlet Hastanesi’nin de bulunduğu resmi binalar ve bazı lojmanlarla, vatandaşlara ait çok sayıda iş yeri hasar gördü.

Patlamada hasar gören Şemdinli Devlet Hastanesi’nde acil servis, ameliyathane, diyaliz ve yeni doğan servislerinde sağlık hizmetleri tamamen verilemez hale geldi.

Geceki patlamada hasar gören binalardaki tahribat bu sabah havanın aydınlanmasıyla ortaya çıktı.

Çok sayıda iş yerinin harabeye döndüğü patlamada, infilak ettirilen bomba yüklü araç ile şarapnel parçalarının geniş bir alana yayıldığı görüldü.

Sabah iş yerlerinin harabeye döndüğünü gören bir çok esnaf zararlarının büyük olduğunu söylerken, güvenlik güçleri patlama bölgesini görüntüledi ve delil topladı.

DHA ve ZETE

Popüler İçerikler

Rusya 'Harry Potter Kalesi'ni Vurdu: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'