Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Hakkında ‘Nefret ve Ayrımcılık’ Soruşturması

Sığınmacılara yönelik Türkçe ve Arapça yazılı ilanlar astıran Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında ‘nefret ve ayrımcılık’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan dün bilboardlara astırdığı Türkçe ve Arapça yazılı ilanla sığınmacılara, “Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize” demişti.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu para cezası verdi

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nun (TİHEK) yabancılara su kullanımı ve nikah ücretlerinde farklı tarife uygulanmasına yönelik Bolu Belediye Meclisi kararı hakkında başlattığı incelemede para cezası kararı çıktı.

DHA'nın haberine göre, 'Ayrımcılık yasağı ihlali' yapıldığına hükmeden kurum, Bolu Belediyesi hakkında 40 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Detaylar için

Bolu Belediye Başkanı Özcan'dan 'Ülkenize Dönün' Yazılı Arapça İlanlar
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Oyuncu Erdem Yener'in "Kadınları Erkekleştirmeyin" Çıkışı Sosyal Medyada Tepki Çekti!
TasteAtlas Açıkladı: Türkiye'nin En Kötü Yemeği Belli Oldu!
En Düşük Emekli Maaşı İçin SGK Uzmanından Çok Konuşulacak Tahmin
YORUMLAR
19.05.2022

Halkın sesi olmak nefret veya ayrımcılık değildir. Gitmelerini istemekte haklıyız ve bu isteğimizin ırkçılıkmış gibi gösterilmesinden gına geldi artık. Ülkenin asıl vatandaşlarının arasına yıllarca düşmanlık sokanlar ne olacak? Bizi birbirimize düşürenler ne olacak? Asıl soruşturulması, yargılanması gereken onlar; ülkenin gerçeklerini, halkın isteklerini dile getirenler değil.

19.05.2022

Kılıçdaroğlu bile kıvırmıştı, “Hepsini gönderemeyiz.” diye… Taşaklarına beton yetmez Tanju başkan. Aslan parçası!

19.05.2022

adam yönettiği yerdeki yabancıları istemiyor ne var bunda

TÜM YORUMLARI OKU (11)